« Takaisin

Moodlea käyttävä opettaja: näin vältät tallennusongelman tehtävää tehdessäsi (tämä liittyy Moodlen päivitykseen vuoden 2018 alussa)

Moodlen päivityksen jälkeen on ollut ongelmia tehtävien palautuspäivän asettamisessa. Kun päivämäärää menee muuttamaan riittävän pitkälle tulevaisuuteen, tehtävän tallennus ei onnistu. Tämä johtuu piilossa olevasta oletusasetuksesta, jonka saat näkyviin kun klikkaat Saatavuus/Availability-otsikkoa tehtävän asetuksissa ollessasi. Kohta ”Remind me to grade” on oletuksena päällä ja siinä on päivämäärä, joka on pari viikkoa tehtävän luomisesta. Jos asetat palautuspäivän myöhemmäksi kuin tuossa remind-kohdassa, niin tehtävän tallennus ei onnistu.

Ratkaise ongelma näin: ota pois ruksi kohdasta ”Ota käyttöön” /Enable TAI muuta päivämäärä myöhemmäksi kuin viimeinen palautuspäivä. Sen jälkeen tallennus onnistuu. Asiasta on nyt tehty tiketti BlackBoardille, mutta ratkaisua odotellessa asia hoituu em. ohjeella.

Huomaa myös, että tehtävän palautuksen aloittamisajankohta on nykyään tuolla Saatavuus/Availability-otsikon alla.

Tehtävän asetuksen Moodlessa

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa henkilöstölle, Oamk , OHJE, Ohjeet & tiedotteet, oppimisympäristöt and tagged , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia