« Takaisin

Opettajan ohje: Moodle: H5P – Find the Hotspot

”Löydä Hotspot” -tehtävässä opiskelija vastaa opettajan laatimaan kysymykseen osoittamalla tiettyä kohtaa kuvassa. Tehtävää määritellessään opettaja on määritellyt kuvaan valmiiksi oikeita ja vääriä vastausvaihtoehtoja, joita opiskelija voi osoittaa. Oikeille ja väärille klikkauksille voidaan määrittää palauteteksti. Find Multiple Hotspot-aktiviteetti on muuten samanlainen, mutta siinä voidaan määrittää useampi oikea klikkauskohta.

Find the Hotspot-aktiviteetin luominen (video)

Find the Hotspot-aktiviteetin luominen (teksti)

1. Lisää oppimisaktiviteetti osion alareunasta:

2. Valitse H5P aktiviteetti:

3. Lisää tehtävälle nimi ja kuvaus:

4. Valitse Editori kohdasta Find the Hotspot:

5. Anna tehtävälle Otsikko ja lisää käyttämäsi kuva Add-napista:

6. Lisää Hotspotteja klikkaamalla Next Step-painiketta:

7. Lisää Tehtävän ohje. Sitten raahaa hiirellä, joko ympyrä tai kulmikas hotspot kuvaan:

8. Ruksita kohta Oikea valinta jos hotspot on oikeassa kohdassa ja kirjoita palaute joka annetaan tähän kohtaan klikkaamisesta:

9. Voit sitten säätää hotspotin kokoa raahaamalla hiirellä sen reunoista.

10. Lisää raahaamalla hotspotteja haluamaasi kohtiin ja lisää niihin palaute. Oikea vastaus voi olla useammassa kohtaa, mutta testi päättyy kun yksi oikea vastaus on löydetty. Find Multiple Hotspots-aktiviteetissa voidaan etsiä useampia oikeita kohtia.

11. Voit kirjoittaa palautteen, joka näkyy silloin kun klikataan kohtaa jossa ei ole ollenkaan hotspottia. Voit myös vaihtaa tekstiä, joka näkyy Retry ja Close napeissa:

12. Klikkaa lopuksi Tallenna ja näytä.

Find the Hotspot tehtävä käytössä

Väärä vastaus:

Oikea vastaus:

Kuva: Gigabyte AMD AM1 FS1b Socket HDMI D-Sub mATX Motherboard. © Gigabyte. Sivustolta: https://www.lifewire.com/motherboards-system-boards-and-mainboards-2618154

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa henkilöstölle, Oamk , OHJE, Ohjeet & tiedotteet, oppimisympäristöt and tagged , , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia