« Takaisin

Opettaja: Näin ilmoitat, että haluat poistaa kurssin Moodlesta

Kun sinulla on Moodlessa sellainen kurssi, jota et enää tarvitse, voit ilmoittaa sen poistettavaksi ja Moodlen ylläpito poistaa kurssin.

Kurssin poistaminen poistaa kaiken ko. kurssille Moodleen lisäämäsi sisällön ja opiskelijoiden kyseiselle kurssialueelle tekemät palautukset ja niiden arvioinnit. Huomaathan siis, ettet pyydä poistamaan sellaista kurssia, jota on vielä säilytettävä AMK-lain mukaan. Saat poistaa kurssin vasta kun opintojakson toteutus on ohi ja arvosanojen julkaisusta Pepissä on kulunut 6 kk.

Huom! Jos kurssilla on tässä tilanteessa vielä keskeneräisiä suorituksia ja haluat tarjota opiskelijalle mahdollisuuden jatkaa opintojakson suoritusta, ota tällöin erikseen talteen ko. opiskelijan kurssilla jo tekemät suoritukset ja niiden arvioinnit, sekä käyttämäsi arvosteluperusteet ja tehtävänanto. Näin tulisi toimia siksi, että AMK-laki edellyttää, että arvosanan julkaisun jälkeen on voitava viela tarkastella arviointia kokonaisuudessaan 6 kk:n ajan.

Yleisesti ottaen, opiskelijoille kannattaa korostaa, että heidän tulee ennen kaikkea itse huolehtia omista keskeneräiseksi jääneistä tehtävistään ja ottaa ne talteen.

Näin merkitset kurssin poistettavaksi:

  1. Kirjaudu Moodleen.
  2. Etsi aloitussivultasi kursseja, jotka ovat vanhentuneet.
    • Huomaa, että sellaiset jo päättyneet kurssisi, joihin on asetettu päättymispäivämäärä, löydät vuosilukujen takaa:
  3. Avaa vanhentunut kurssi.
  4. Klikkaa oikealta ”Kurssin koontinäyttö” (Course dashboard).
  5. Klikkaa vasemmalta ”Kurssiasetukset” (Course settings).
  6. Kurssin nimi (Course full name) -kentässä lisää nimen eteen sana Poista.
  7. ”Näkyvyys opiskelijoille” (Visibility) -kohdassa valitse ”Piilota” (Hide).
  8. Vieritä sivua alaspäin ja klikkaa Tallenna ja näytä (Save and display).

Sama videolla ihan kädestä pitäen:

 

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa henkilöstölle, Oamk , OHJE, oppimisympäristöt and tagged , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia