« Takaisin

Pulmu harjoitteluosio, opiskelijan ohjeet (sote)

Opiskelijan prosessi (Sosiaali- ja terveysala)

Sosiaali- ja terveysalan opiskelija täyttää harjoittelupaikkatoiveet, harjoittelusuunnitelman ja harjoitteluraportin Pulmuun. Jos kyseessä on harjoittelupaikka johon Oamkilla ei ole voimassa olevaa sopimusta, täyttää opiskelija myös harjoittelusopimuksen (ei työsuhteessa tehtävästä harjoittelusta).

Kirjautuminen

Kirjaudu Pulmuun omilla students-tunnuksillasi.

Pulmu löytyy myös Pepistä ja tässä vielä suora linkki Pulmuun.

Jos olet Oamkin ulkopuolella, tarvitset VPN-yhteyden koulun verkkoon, jotta pääset kirjautumaan Pulmuun. Täältä löydät ohjeet VPN-yhteyden muodostamiseen.

Etusivu

Etusivulle listautuu tekemäsi harjoittelusuunnitelmat, raportit ja harjoitteluittesi tilanne.

Opiskelijan etusivu jossa painikkeet 'Uusi harjoittelusopimus', 'Lisää uusi suunnitelma', 'Harjoittelupaikkatoiveet' ja 'Harjoitteluyritysten työtehtävät'. Näiden alla harjoittelusuunnitelman kortti missä näkyvät suunnitelman aloitsu, lopetus, tila, liitteet ja käsittelijä /pvm, tiedot. Ja mistä suunnitelman voi poistaa, sitä voi muokata

Harjoittelupaikkatoiveet

Valitse etusivulta ’harjoittelupaikkatoiveet’.

Harjoittelupaikkatoiveiden lisäys taulukko jossa lisätään opintojakson nimi, harjoittelun aloitus ja lopetus päivämäärä, hakutoive 1, hakutoive 2, hakutoive 3, omatoive, perusteltu syy miksi muut paikkakunnat eivät käy. Valitaan opettaja jolle harjoittelupaikkatoiveet lähetetään ja Tallennetaan.

Valitse opintojakson nimeksi tulevan harjoittelu opintojaksosi nimi. Hakutoive 1 – 3 pudotusvalikoissa näet ne paikat joihin tutkinto-ohjelmallasi on voimassa oleva harjoittelusopimus. Oma toive kohtaan voit lisätä sellaisen paikan nimen jonka tietoja ei löydy pudotusvalikoiden 1-3 tiedoista. Jos sinulle ei käy harjoittelupaikka muilla paikkakunnilla lisää siitä perusteltu syy harjoittelupaikkatoiveeseen. Valitse opettaja/harjoitteluvastaava ja valitse ’Tallenna’.
Tallentamisen jälkeen harjoittelupaikkatoiveestasi lähtee sähköposti valitsemallesi opettajalle.

Harjoittelupaikkatoiveissa näet myös tekemäsi aiemmat harjoittelupaikkatoiveet niiden tilat ja päätökset.

Saat sähköpostin, kun opettaja on tehnyt päätöksen harjoittelupaikkatoiveestasi. Päätöksen jälkeen pääset tarvittaessa myös muokkaamaan tekemääsi harjoittelupaikkatoivetta.

Harjoittelusopimus

Jos menet harjoitteluun paikkaan, johon Oamkilla ei ole voimassa olevaa sopimusta täytä harjoittelusopimus Pulmussa ja lähetä se sopimuskäsittelijälle. Sopimusta ei täytetä työsuhteessa tehdyistä harjoitteluista. Täytä harjoittelusopimus ja lähetä se sopimuskäsittelijälle.

Valitse opiskelija näkymästä ’Uusi harjoittelusopimus’. Täytä oman tutkinto-ohjelmasi osaston tiedot ja hae harjoittelupaikan tiedot yrityksen Y-tunnuksen avulla.
Yritysten Y-tunnukset löytyvät helposti googlen avulla esim. ’y-tunnus Coronaria’. Lisää harjoittelun aloitus ja lopetuspäivämäärät ja ohjauksesta vastaavan harjoittelupaikan edustaja. Valitse ’Lähetä sopimus’ jolloin sopimus menee sopimuskäsittelijälle joka huolehtii sopimukseen tarvittavat tiedot ja liittää sen sitten tekemääsi harjoittelusuunnitelmaan.

Harjoittelusuunnitelma

Harjoittelusuunnitelman pääset täyttämään kohdasta ’Lisää uusi suunnitelma’. Valitse harjoittelun tietoihin harjoitteluvastaavasi nimi. Suunnitelma lähetetään tälle henkilölle tarkistettavaksi.

THL rokotustieto linkistä pääset tutustumaan sosiaali- ja terveysalan henkilöstön tarvittaviin rokotuksiin.

Valviran linkistä pääset katsomaan mitä asioita opiskelijan tulee huomioida harjoitellessaan terveydenhuollossa.

Harjoittelusuunnitelma mihin lisätään harjoittelun tiedot: opintojakson nimi, harjoitteluvastaavan nimi ja ruksitaan THL rokotustieto rokotustietovaatimuksiin tutustuminen sekä Valviran ohjeistukseen tutustuminen. Harjoittelupaikan tietoihin valitaan pudotusvalikosta tehdyn sopimuksen tiedot.

Valitse harjoittelupaikan tiedot kohdassa pudotusvalikosta sinulle hyväksytyn harjoittelupaikan nimi. Harjoittelupaikan tiedot täydentyvät hyväksytyn harjoittelupaikkatoiveen mukaisesti suunnitelmaan. Jos teet harjoittelusi useassa osassa tee jokaiselle harjoittelun osalle oma suunnitelma. Voit lisätä uuden suunnitelman osan klikkaamalla kohdan ’Osa 1’ vieressä näkyvää plusmerkkiä.

Täydennä suunnitelmaan työtehtävät ja harjoittelun tavoitteet. Voit lisätä harjoittelusuunnitelmallesi myös liitteitä.

Harjoittelusuunnitelma lähtee valitsemallesi harjoitteluvastaavalle sähköpostitse, kun valitset ’Lähetä suunnitelma’. Voit myös tallentaa suunnitelman ja palata täyttämään sitä myöhemmin.

 

Huomaa, että jos teet harjoittelun paikassa johon ei ole voimassa olevaa sopimusta, sopimuskäsittelijä lisää tekemäsi harjoittelusopimuksen harjoittelusuunnitelmasi liitteeksi.

Harjoitteluraportti

Harjoittelusuunnitelman hyväksymisen jälkeen pääset täyttämään harjoitteluraportin. Pääset täyttämään raporttia lähettämäsi harjoittelusuunnitelman alle avautuvasta ikkunasta kohdasta ’Muokkaa raporttia’.

Harjoittelusuunnitelma kortti jossa näkyy harjoittelun aloitus ja lopetuspäivämäärä, suunnitelman tila, käsittelijä / pvm ja mahdolliset suunnitelmalle lisätyt liitteet. 'Lue suunnitelmaa' ja 'Näytä sopimus' painikkeet. Harjoitteluraportin kortti näkyy  painikkeiden alapuolella ja siinä tiedot käsittelijä/pvm, raportin tila ja mahdolliset raportin liitteet sekä 'Muokkaa raporttia' painike.

Täytä harjoitteluraportti. Huomaa, että kenttään ’Työtehtäväsi harjoittelussa’ täyttämäsi tiedot näkyvät julkisesti muille opiskelijoille rarpotin hyväksymisen jälkeen ’Selaa harjoitteluraportteja’ toiminnossa.

Harjoitteluraportti lähtee harjoitteluvastaavalle sähköpostitse, kun valitset ’Lähetä raportti’. Voit myös tallentaa raportin ja palata täyttämään sitä myöhemmin.

Harjoitteluyritysten työtehtävät

Voit hakea listauksen yrityksistä joissa pudotusvalikkoon valitsemasi tutkinto-ohjelman  opiskelijat ovat käyneet harjoittelussa. Listauksessa näet yritysten nimet ja työtehtävät joita harjoitteluissa on tehty.

Harjoitteluraportin kentän ’Työtehtäväsi harjoittelussa’ näkyvät täällä harjoitteluraportin hyväksymisen jälkeen.

Harjoitteluyritysten työtehtävät sivu jossa pudotusvalikosta voi hakea tutkinto-ohjelman ja vuoden.

 

 

 

 

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa Luokittelematon, OHJE, opiskelijoille, Pulmu (HOPEit). Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia