« Takaisin

Pulmu harjoitteluosio, opiskelijan ohjeet

Opiskelijan prosessi

Opiskelija täyttää harjoittelusopimuksen, harjoittelusuunnitelman ja harjoitteluraportin Pulmuun.

Katso opiskelijan HOPEit-käyttöohje videona

Kirjautuminen

Kirjaudu Pulmuun omilla students-tunnuksillasi osoitteessa: https://sec.oamk.fi/hopeit/harjoittelu/login.php

Jos olet Oamkin ulkopuolella, tarvitset VPN-yhteyden koulun verkkoon, jotta pääset kirjautumaan.

Pulmu löytyy myös Pepistä.

Täältä löydät ohjeet VPN-yhteyden muodostamiseen.

Etusivu

Kirjauduttuasi etusivulle listautuu tekemäsi harjoittelusuunnitelmat, raportit ja harjoitteluiden tilanne.

Harjoittelusopimus

Valitse opiskelijan näkymästä ‘Uusi harjoittelusopimus’. Täytä oman tutkinto-ohjelmasi osaston tiedot ja hae harjoittelupaikan tiedot yrityksen Y-tunnuksen avulla.
Yritysten Y-tunnukset löytyvät helposti googlen avulla esim. ‘Y-tunnus Coronaria’. Lisää harjoittelun aloitus- ja lopetuspäivämäärät ja ohjauksesta vastaavan harjoittelupaikan edustaja. Voit tallentaa sopimuksen ja jatkaa sen täyttämistä myöhemmin. Voit myös tarvittaessa tulostaa sopimuksen ennen tietojen täyttämistä.

Harjoittelusopimukseen täyttämäsi harjoittelupaikan tiedot täydentyvät automaattisesti harjoittelun harjoittelusuunnitelmaan ja harjoitteluraporttiin.

Tulosta täytetty harjoittelusopimus allekirjoituksia varten.

Skannaa allekirjoitettu harjoittelusopimus ja lisää se harjoittelusuunnitelman liitteeksi.

Harjoittelusuunnitelma

Harjoittelusuunnitelman pääset täyttämään pääsivulle sopimuksen täyttämisen jälkeen tulevasta harjoittelusuunnitelman kortista ‘Muokkaa suunnitelmaa’ kohdasta.

Täytä opintojakson nimeksi harjoittelun toteutuksen nimi, jonka voit hakea joko opintojakso toteutuksen koodilla tai nimellä. Voit myös halutessasi täyttää kenttään vaikka harjoittelupaikkasi nimen tai ajanjakson esim. ‘Kaleva’ tai ‘Kesä 2019’.

Valitse harjoittelun tietoihin harjoitteluvastaavasi nimi. Suunnitelma lähetetään tälle henkilölle tarkastettavaksi.

 

Tekniikan osastojen opiskelijat valitsevat harjoitteluvastaavan sijaan oman osastonsa. Suunnitelma lähetetään osaston harjoitteluvastaaville tarkastettavaksi.

Täydennä suunnitelmaan työtehtävät ja harjoittelun tavoitteet.

Skannaa allekirjoitettu harjoittelusopimus ja lisää se liitteeksi harjoittelusuunnitelmaan. Voit lisätä harjoittelusuunnitelmallesi myös myös liitteitä.

Huomaa liitteitä lisätessäsi, että liitetiedoston enimmäiskoko on 2MB.

Harjoittelusuunnitelma lähtee valitsemallesi harjoitteluvastaavalle sähköpostitse, kun valitset ‘Lähetä suunnitelma’. Voit myös tallentaa suunnitelman ja palata täyttämään sitä myöhemmin.

Seminaarit

Jos tutkinto-ohjelmasi harjoittelukäytänteisiin kuuluu seminaarit, voit lisätä ne tai niiden korvaavat tehtävät harjoittelusuunnitelman kortilta kohdasta ‘Seminaarit’.

Harjoitteluraportti

Harjoittelusuunnitelman hyväksymisen jälkeen pääset täyttämään harjoitteluraportin. Pääset täyttämään raporttia harjoittelusuunnitelman kortin alle avautuvasta ikkunasta kohdasta ‘Muokkaa raporttia’.

Täytä harjoitteluraportti. Huomaa, että kenttään ‘Työtehtäväsi harjoittelussa’ täyttämäsi tiedot näkyvät julkisesti muille

opiskelijoille raportin hyväksymisen jälkeen ‘Selaa harjoitteluraportteja’ toiminnossa.

Harjoitteluraportti lähtee harjoitteluvastaavalle sähköpostitse, kun valitset ‘Lähetä raportti’. Voit myös tallentaa raportin ja palata täyttämään sitä myöhemmin.

Harjoitteluyritysten työtehtävät

Voit hakea listauksen yrityksistä joissa pudotusvalikkoon valitsemasi tutkinto-ohjelman opiskelijat ovat käyneet harjoittelussa. Listauksessa näet yritysten nimet ja työtehtävät joita harjoitteluissa on tehty.

Harjoitteluraportin kentän ‘Työtehtäväsi harjoittelussa’ tiedot näkyvät täällä harjoitteluraportin hyväksymisen jälkeen.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa OHJE, opiskelijoille, Pulmu (HOPEit). Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia