« Takaisin

Pulmu harjoitteluosio, opiskelijan ohjeet

Opiskelijan prosessi

Opiskelija täyttää harjoittelusopimuksen, harjoittelusuunnitelman ja harjoitteluraportin Pulmuun.

Kirjautuminen

Kirjaudu Pulmuun omilla students-tunnuksillasi.

Pulmu löytyy Pepistä ja tässä myös suora linkki Pulmuun.

Jos olet Oamkin ulkopuolella, tarvitset VPN-yhteyden koulun verkkoon, jotta pääset kirjautumaan.

Pulmu löytyy myös Pepistä.

Täältä löydät ohjeet VPN-yhteyden muodostamiseen.

Etusivu

Kirjauduttuasi etusivulle listautuu tekemäsi harjoittelusuunnitelmat, raportit ja harjoitteluiden tilanne.

Etusivulla näkyvät uusi harjoittelusopimus painike, harjoitteluyritysten työtehtävät painike ja harjoittelusuunnitelma modaali josta pääsee suunnitelman muokkaamiseen tai poistamiseen

Harjoittelusopimus

Valitse opiskelijan näkymästä ’Uusi harjoittelusopimus’. Täytä oman tutkinto-ohjelmasi osaston tiedot ja hae harjoittelupaikan tiedot yrityksen Y-tunnuksen avulla.
Yritysten Y-tunnukset löytyvät helposti googlen avulla esim. ’Y-tunnus Coronaria’. Lisää harjoittelun aloitus- ja lopetuspäivämäärät ja ohjauksesta vastaavan harjoittelupaikan edustaja. Voit tallentaa sopimuksen ja jatkaa sen täyttämistä myöhemmin. Voit myös tarvittaessa tulostaa sopimuksen ennen tietojen täyttämistä.

Harjoittelusopimukseen täyttämäsi harjoittelupaikan tiedot täydentyvät automaattisesti harjoittelun harjoittelusuunnitelmaan ja harjoitteluraporttiin.

Tulosta täytetty harjoittelusopimus allekirjoituksia varten.

Skannaa allekirjoitettu harjoittelusopimus ja lisää se harjoittelusuunnitelman liitteeksi.

Harjoittelusuunnitelma

Harjoittelusuunnitelman pääset täyttämään pääsivulle sopimuksen täyttämisen jälkeen tulevasta harjoittelusuunnitelman kortista ’Muokkaa suunnitelmaa’ kohdasta.

Täytä opintojakson nimeksi harjoittelun toteutuksen nimi, jonka voit hakea joko opintojakso toteutuksen koodilla tai nimellä. Voit myös halutessasi täyttää kenttään vaikka harjoittelupaikkasi nimen tai ajanjakson esim. ’Kaleva’ tai ’Kesä 2019’.

Valitse harjoittelun tietoihin harjoitteluvastaavasi nimi. Suunnitelma lähetetään tälle henkilölle tarkastettavaksi.

Harjoittelusuunnitelman harjoitteluvastaavan nimi kenttä, johon lisätään henkilön nimi jolle harjoittelusuunnitelma lähetetään hyväksyttäväksi.

 

Tekniikan osastojen opiskelijat valitsevat harjoitteluvastaavan sijaan oman osastonsa. Suunnitelma lähetetään osaston harjoitteluvastaaville tarkastettavaksi.

Tekniikan osaston opiskelijoille harjoittelusuunnitelmassa näkyy pudotusvalikko, josta he voivat valita oman osastonsa. Pudotusvalikossa arvot: Rakentamistekniikka, Informaatioteknologia, Energiatekniikka, Konetekniikka, Sähkö- ja automaatiotekniikka ja Talotekniikka. Harjoittelusuunnitelma lähtee tällöin osaston harjoitteluvastaavien yhteiseen sähköpostiosoitteeseen.

Täydennä suunnitelmaan työtehtävät ja harjoittelun tavoitteet.

Skannaa allekirjoitettu harjoittelusopimus ja lisää se liitteeksi harjoittelusuunnitelmaan. Voit lisätä harjoittelusuunnitelmallesi myös myös liitteitä.

Huomaa liitteitä lisätessäsi, että liitetiedoston enimmäiskoko on 2MB.

Harjoittelusuunnitelma lähtee valitsemallesi harjoitteluvastaavalle sähköpostitse, kun valitset ’Lähetä suunnitelma’. Voit myös tallentaa suunnitelman ja palata täyttämään sitä myöhemmin.

Seminaarit

Jos tutkinto-ohjelmasi harjoittelukäytänteisiin kuuluu seminaarit, voit lisätä ne tai niiden korvaavat tehtävät harjoittelusuunnitelman kortilta kohdasta ’Seminaarit’.

Seminaarin lisäämismodaali johon tulee täyttää seminaarin päivämäärä, lyhyt tiivistelmä seminaarista ja mahdollinen korvaava tehtävä. Seminaareja voi lisätä useita omille välilehdilleen.

Harjoitteluraportti

Harjoittelusuunnitelman hyväksymisen jälkeen pääset täyttämään harjoitteluraportin. Pääset täyttämään raporttia harjoittelusuunnitelman kortin alle avautuvasta ikkunasta kohdasta ’Muokkaa raporttia’.

Opiskelijan etusivun harjoittelusuunnitelma kortti missä näkyy ensin harjoittelusuunnitelman aloitsu, lopetus, tila, käsittelijä/pvm, suunnitelman liitteet tiedot sekä 'Lue suunnitelma' ja 'Näytä sopimus' painikkeet. Näiden alle avautuu suunnitelman hyväksymisen jälkeen raportti kortti jossa näkyy käsittelijä/pvm, tila ja raportin liitteet tiedot, sekä 'Muokkaa raporttia' painike.

Täytä harjoitteluraportti. Huomaa, että kenttään ’Työtehtäväsi harjoittelussa’ täyttämäsi tiedot näkyvät julkisesti muille

opiskelijoille raportin hyväksymisen jälkeen ’Selaa harjoitteluraportteja’ toiminnossa.

Harjoitteluraportti lähtee harjoitteluvastaavalle sähköpostitse, kun valitset ’Lähetä raportti’. Voit myös tallentaa raportin ja palata täyttämään sitä myöhemmin.

Harjoitteluyritysten työtehtävät

Voit hakea listauksen yrityksistä joissa pudotusvalikkoon valitsemasi tutkinto-ohjelman opiskelijat ovat käyneet harjoittelussa. Listauksessa näet yritysten nimet ja työtehtävät joita harjoitteluissa on tehty.

Harjoitteluraportin kentän ’Työtehtäväsi harjoittelussa’ tiedot näkyvät täällä harjoitteluraportin hyväksymisen jälkeen.

Harjoitteluyritysten työtehtävät sivu jossa pudostusvalikko mistä voi valita tutkinto-ohjelman sekä vuosi pudotusvalikko ja 'Hae' painike.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa OHJE, opiskelijoille, Pulmu (HOPEit). Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia