« Takaisin

Korkeakoulujen väliset tenttivierailut Examissa

Oulun ammattikorkeakoulu on liittynyt mukaan Exam-konsortion yhteiskäyttöisyyspalveluun. Yhteiskäyttöpalvelu mahdollistaa opiskelijoiden tenttivierailut sekä yhden tai useamman korkeakoulun kesken toteutetut yhteistentit.

Tenttivierailu tarkoittaa sitä, että opiskelija voi suorittaa oman korkeakoulunsa tentin toisen korkeakoulun tenttitilassa.

  • Opiskelija käyttää varauksen tekoon aina oman korkeakoulun Examia. Hän kirjautuu normaalisti omaan Examiin ja hakee tentin, johon haluaa varata ajan. Kohdassa Valitse tenttitila opiskelija klikkaa “Tenttiajanvaraus ulkopuolisesta oppilaitoksesta” ja valitsee pudotusvalikosta haluamansa organisaation ja haluamansa tenttitilan.
  • Kun opiskelija menee suorittamaan tenttiään vieraskorkeakouluun, hän kirjautuu HAKAlla oman korkeakoulun tunnuksilla vieraskorkeakoulun EXAMiin. Opiskelijalle näytetään korkeakoulun Exam-käyttösäännöt ja hänelle kerrotaan, että kirjautumalla ko. korkeakoulun Examiin hän samalla hyväksyy nuo säännöt (mm. tallentavan videovalvonnan ja sen, että ko. korkeakoulun valvonnasta vastaavalla henkilöstöllä on pääsy videotallenteisiin).

Exam-konsortiossa on n. 30 korkeakoulua, mutta kaikki eivät ole vielä mukana yhteiskäyttöpalvelussa. Jokainen korkeakoulu liittyy palveluun oman aikataulunsa mukaisesti. Ajantasaisen tiedon mukana olevista korkeakouluista näkee tenttiajanvarauksen pudotusvalikosta.

Tiedot mukana olevista korkeakouluista löytyvät myös sivulta: https://e-exam.fi/exam-tenttivierailu/

Jokainen korkeakoulu päättää itse, mitkä tenttitilat ja montako tenttikonetta se antaa yhteiskäyttöön.

Opiskelijan ohjeet tenttiajanvarauksen toisen korkeakoulun tenttitilaan:
https://it.oamk.fi/5330#tenttivierailu

Ohjeet tenttivierailijalle
https://www.oamk.fi/opinto-opas/opiskelu-oamkissa/osaamisen-arviointi#Tentit

Ohjeet tenttivierailijalle (en)
https://www.oamk.fi/opinto-opas/en/studying-at-oulu-uas/knowledge-assessment#Exams

Muissa korkeakouluissa ei ole mahdollista suorittaa paperille vastattavia tenttejä. Mikäli tentti vaatii paperivastauksen, on se suoritettava aina oman kampuksen tenttitilassa.

Opettajan tulee mainita paperille vastattavan tentin varausohjeisiin, että tentin voi suorittaa vain oman kampuksen tenttitilassa.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, henkilöstölle, Oamk , OHJE, Ohjeet & tiedotteet, opiskelijoille, TIEDOTE and tagged , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia