« Takaisin

Tulostimen lisääminen (Windows)

Lisää tulostin (=printteri, kirjoitin) Oamkin verkossa oleville ICT-palveluiden ylläpitämälle Windows-koneelle näin (koneen pitää olla tuolloin Oamkin kk-verkossa, joko kaapelilla tai langattomassa verkossa):

1. Valitse Start/Käynnistä

2. Aloita kirjottamaan Devices and printers / Laitteet ja tulostimet ja kun näet ao. kohdan hakutuloksissa, valitse se.

3. Valitse Add a printer/Lisää tulostin.

4A. Jos näet etsimäsi printterin luettelossa, valitse se.

4B. Jos et näe etsimääsi tulostinta ensin näytettävässä listauksessa, valitse alareunan ”The printer that I want wasn’t listed / Tulostinta ei ole luettelossa” -linkki ja kirjoita sitten tulostimen polku suoraan sille varattuun kenttään, muodossa \\serverin_nimi\tulostimen_nimi. Paina next.

5. Nyt voit valita, että tehdäänkö kirjoittimesta oletuskirjoitin. Oletuskirjoittimena kannattaa olla turvatulostusjono. Paina Finish.


Käytämme Canon uniFLOW -turvatulostusjonoa. Tulostusjärjestelmä (sis. laitteet) on yhteinen Oulun yliopiston kanssa, mutta oamkilaisilla on oma jono:

  • \\rps1.univ.yo.oulu.fi\secureprint_oamk

Huom. Tulostimen polun lisääminen onnistuu vain ICT-palveluiden ylläpitämiltä koneilta. Omalta läppäriltäsi, käytä sähköposti- tai mobiilitulostusta samalla tavalla kuin kotoasi käsin tulostaessasi.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa henkilöstölle, laitteet, Oamk , OHJE, Ohjeet & tiedotteet, opiskelijoille and tagged , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia