« Takaisin

Urasuunnittelun työkalu

Urasuunnittelun työkalu on yksi Oamkin kehittämä väline uraohjaukseen. Työkalun avulla tarkastelet ammatillista kasvuasi ja uratoiveitasi opintojen eri vaiheissa. Löydät työkalun Pepin etusivulta tai toimintorivin HOPS-otsikon alta. Urasuunnittelun työkalu jakaantuu kolmeen osaan: opintojen aloitusvaiheeseen (1. lukuvuoden opinnot), etenemisvaiheeseen (tutkinto-ohjelmasta riippuen 2.-3. lukuvuoden opinnot) sekä syventävään vaiheeseen (valmistumisvaiheen opinnot). Kussakin vaiheessa sinulla on kysymyksiä, joiden avulla voit pohtia urasuunnitelmaasi.

Käytät työkalua ensin itsenäisesti. Valitse opintojesi vaihe. Esimerkiksi jos opiskelet ensimmäistä vuotta, vastaat vain Opintojen aloitusvaiheen kysymyksiin. Kirjoita pohdintasi työkalun vastauslaatikoihin hyödyntäen niitä kysymyksiä, jotka ovat sinulle ajankohtaisia ja merkityksellisiä. Kaikkiin kysymyksiin ei tarvitse vastata. Tallenna teksti. Voit jatkaa kirjoittamista tarvittaessa toisella kertaa. Kun pohdintasi on valmis, lähetä lomake opettajatuutorillesi. Mikäli lomakkeella ei ole opettajatuutorisi nimeä valmiina, etsi nimi hakutoiminnolla.

Tämän jälkeen sinulla on HOPS-keskustelu opettajatuutorin kanssa. Vastaustesi perusteella keskustelette opiskelumotivaatiosta, osaamisen kehittymisestä, opiskelutaidoista ja vastuun ottamisesta omasta oppimisestasi. Opettajatuutorisi voi pyytää sinua kertomaan kokemuksiasi, ajatuksiasi ja esimerkkejä tarkasteltavista teemoista. Keskustelu voi toteutua kasvokkain tai verkossa. Opettajatuutorisi kirjoittaa keskustelun aikana tai sen jälkeen palautteen ja lähettää sen sinulle. Voit lukea palautteen urasuunnittelun työkalussa. Pohdintasi ja keskustelusi opettajatuutorin kanssa selkiyttää henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi (HOPS) sisältöä.

Halutessasi voit lähettää vastauksesi myös esimerkiksi kampus-opollesi. Voit lähettää lomakkeen yhdelle tai useammalle henkilölle samalla kertaa tai erikseen. Voit hyödyntää työkalussa olevia muutamia urasuunnittelun linkkivinkkejä.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, opiskelijoille. Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia