Moodlen Atto-editori, jolla opettaja luo sisältöjä Moodlessa, on mukavan helppokäyttöinen. Editorissa on pitkälti samat jutut kuin aiemmassa TinyMCE:ssä, mutta siinä on otettu saavutettavuus huomioon.
Oletuksena näet editorissa sen tärkeimmät, useimmiten käytössä olevat toiminnot. Voit näyttää/piilottaa harvemmin tarvittavat toiminnot niin halutessasi. Laajennetun toimintavalikon toiminnoista löydät työkalun saavutettavuuden tarkistamiseen. Sitä kannattaa käyttää. Se ohjaa sinua tekemään saavutettavampia sisältöjä. Saavutettavuustarkistuksen vierestä löydät toisenkin kätevä työkalun, eli näytönlukijan apurin: Sen avulla voit helposti tarkistaa esimerkiksi sen, että linkkisi toimivat itsenäisesti. Se myös näyttää sinulle kuviesi vaihtoehtoiset kuvaukset. Se siis kertoo sinulle, mitä sisällöstä välitetään ruudunlukuohjelmalle tai pistenäytölle.
Atto-editorissa et voi jättää vaihtoehtoista kuvausta määrittelemättä
Atto-editorissa on pakko asettaa kuville vaihtoehtoinen kuvaus tai erikseen merkitä, että kuva ei tarvitse vaihtoehtoista kuvausta. (Tarvittaessa, lue vielä millainen on hyvä vaihtoehtoinen kuvaus kuvalle.)
Otsikkotasojen määrittelyssä on nyt järkeä:
Tarjolla on vain ne otsikkotasot, joita tarvitset
Sellaisia otsikkotasoja ei enää edes tarjota, joita ei ole tarkoitus käyttää. (Tämä muutos on muuten tullut Oamkin toiveesta! BlackBoardilla on otettu hyvin palautetta vastaan.) Editorissa tarjolla oleva iso otsikko vastaa H3-tason otsikkoa, joka on oikea valinta otsikoinnin aloitukseen, sillä H1 ja H2 ovat jo varattuja Moodlessa. (H1 = kurssin nimi, H2 = osion nimi.) Sinun pitää silti huomata, että et voi käyttää keskikokoista otsikkoa, ellei sen yläpuolella ole jo käytössä iso otsikko. Otsikoita pitää siis käyttää hierarkisesti oikein. Keskikokoinen otsikko vastaa H4-otsikkoa ja pieni otsikko tekee H5-tason otsikon. Listan neljäs vaihtoehto tekee tasalevyistä tekstiä, joka sopii esim. koodin esittämiseen. Viimeinen, eli kappale-vaihtoehto on oletuksena käytössä, eli se valitaan leipätekstille.