« Takaisin

Verkkopalveluiden saavutettavuus -verkkokurssi

Verkkopalveluiden saavutettavuus on yksi digitalisaation onnistumisen edellytyksistä: Jos palvelu on saavutettava, mahdollisimman moni voi hoitaa omat asiansa verkossa itse, ilman ulkopuolista apua. Digipalvelulaki edellyttää julkishallinnolta saavutettavia verkkopalveluita. Laki koskee myös korkeakouluja. Jos sisällöntuottaja edustaa julkista organisaatiota ja hänen työtehtäviinsä kuuluu sisältöjen tuottaminen verkkoon, hänen pitää osata tehdä ne saavutettaviksi: Julkisella puolella työskentelevän sisällöntuottajan, joka tekee esimerkiksi verkkokursseja, blogitekstejä, verkossa jaettavia tiedostoja tai vaikka vlogeja, pitäisi siis tuntea saavutettavuuteen liittyvät peruskäsitteet.

Verkkopalveluiden saavutettavuus -kurssilla opit peruskäsitteet

Oamkin Moodlessa on tarjolla Verkkopalveluiden saavutettavuus -verkkokurssi, joka on avoin kaikille niille, joilla on tunnus Oamkin Moodleen. Se on tehty etenkin Oamkin henkilöstö mielessä, mutta se sopii ihan hyvin myös Oamkin opiskelijoille. Kurssin käynyt tietää,
1) mitä verkkopalvelujen saavutettavuus tarkoittaa,
2) miksi saavutettavuus on tärkeää,
3) kuka vastaa verkkopalveluiden saavutettavuudesta Oamkissa,
4) miten saavutettavia verkkosisältöjä tehdään ja
5) miten verkkosivun saavutettavuus varmistetaan.

Verkkopalveluiden saavutettavuus -verkkokurssi tutustuttaa osallistujat yllä mainittuihin aiheisiin. Kurssin käynyt tietää periaatteet, miten saavutettavia verkkosisältöjä tehdään ja miten saavutettavuus varmistetaan. Käytännön kokemusta hänellä ei kurssin käytyään vielä välttämättä ole, mutta hän tietää mitä tavoitellaan ja miksi, ja hän osaa etsiä lisätietoa aiheesta. Kurssi on ns. nonstop-verkkokurssi, eli sen voi tehdä itselleen parhaiten sopivana ajankohtana ja kurssille ei ole asetettu tavoiteaikoja. Kurssin tähän asti tehneillä on mennyt sen tekemiseen n. 5 – 24 h. Kurssin suorittamisesta ei saa opintopisteitä.

Kurssin suorittanut on vähintään tutustunut pakolliseksi määriteltyyn ydinaineistoon ja tehnyt siihen liittyvät kertaustehtävät. Lisäksi kurssilla on tarjolla runsaasti lisämateriaaleja heille, joita aihe kiinnostaa enemmän. Lisämateriaaleihin tutustuminen on vapaaehtoista, mutta niihin tutustuminen kannattaa, jos haluat perehtyä aiheeseen enemmän.

Verkkopalveluiden saavutettavuus -verkkokurssi on Oamkin Moodlessa.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa [:fi]saavutettava ohje[:en]accessible guideline[:], henkilöstölle, Oamk , Ohjeet & tiedotteet, opiskelijoille, TIEDOTE and tagged . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia