« Takaisin

Video- ja tutoriaalityökalut

Videoiden ja tutoriaalien tekoon on tarjolla useita erilaisia työkaluja, joista alla muutama Oamkissa yleisesti käytetty esimerkki. Screencast-O-Matic on helppokäyttöinen ruudunkaappausohjelma, jolla voi tehdä opetus-, ohjaus- ja neuvontavideoita. Oamkilla on käytössä sen maksullinen pro-versio, jossa on muun muassa tekstitysominaisuus. Saat lisenssin käyttöösi ottamalla yhteyttä osoitteeseen videot@oamk.fi.

Screencast-o-matic -lisenssiä voi käyttää 50 käyttäjää kalenterikuukaudessa. Lisenssi umpeutuu automaattisesti jokaisen kuukauden viimeinen päivä. Screencast-o-maticin käyttöohjeet löytyvät täältä: https://it.oamk.fi/13762

OBS Studio on vastaavanlainen ruudunkaappausohjelma, mutta siinä on laajemmat mahdollisuudet äänen kaappauksen suhteen ja myöskin mahdollisuus suoraan reaaliaikaiseen striimaukseen esim. Youtubeen. Toisaalta se on käytöltään Screencast-O-Maticia mutkikkaampi, eikä siinä ole videoeditoria eikä automaattista tekstitystä, joten ellei ole tarvetta monen mikrofonin tai suoran striimauksen käyttöön, niin kannattaa käyttää Screencast-O-Maticia.

Videotallenteita voi tehdä myös verkkoneuvotteluvälineillä (esim. AC ja Zoom).

Powtoon ja VideoScribe ovat ohjelmia, joilla voi tehdä erilaisia animoituja esityksiä. Adobe Spark on kokonaisuus, joka koostuu kolmesta eri tekniikasta: Spark Post, Spark Page ja Spark Video. Niillä voi helposti ja nopeasti tuottaa eri laitteissa tyylikkäästi toimivaa grafiikkaa, nykyaikaisia www-sivuja tai videoita.

Office 365 Stream on palvelu, jossa voit luoda ja jakaa videoita organisaatiosi sisällä.

Oamkilla ei ole lisenssiä VideoScribe, Powtoon ja AdobeSpark ohjelmistoihin, eikä ICT-palvelut niitä tue. Mikäli tällaista ohjelmaa halutaan käyttää, on käyttäjän otettava ohjelmiston tietosuojasta ja mahdollisista tietoturva- ja tietosuojauhkista selvää. Opiskelijoille on kerrottava jos käytettävä ohjelmisto on sellainen, jota Oamkin ICT palvelut eivät tue, eikä opiskelijaa voi velvoittaa käyttämään sitä.  Opiskelijoiden tietoja ei saa missään tapauksessa siirtää tällaiseen sovellukseen ilman heidän nimenomaista suostumustaan.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa Luokittelematon. Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia