« Takaisin

Zoom-kokouksen tallennus

Oamkissa on käytössä Zoom verkkokokoustyökalu. Oamkin Zoomiin on lähiaikoina tulossa pilvitallennus (tavoitteissa  on ollut saada tämä jo kevätlukukauden 2020 aikana, mutta poikkeustilan vuoksi tämä on viivästynyt (päivittänyt A-L, 1.6.2020)). Sitä odotellessa ainoa mahdollisuus on tallentaa kokous omalle koneelle ja siirtää se sitten siitä johonkin videopalveluun jaettavaksi. MS Stream sopii jakopaikaksi, jos kaikilla kohderyhmään kuuluvilla on Oamkin käyttäjätunnus. Muussa tapauksessa YouTube on käytössäsi Oamkin tunnuksilla (Huom. katso Oamkin tietoaineistojen käsittelyohje).

 • Tällä hetkellä käytössä vain paikallinen tallennus omalle koneelle: tiedostoja tulee useampia, video (.mp4), chat (.txt) ja pelkkä audio (.m4a): Videotiedostossa on mukana kuva ja ääni, chat tallentuu erilliseen tiedostoon ja tarjolla on myös pelkkä ääni
  • Huom! Jos tallennat istunnon, huolehdi, että koneellasi on tilaa tallenteelle.
   Esimerkiksi, kokeilimme ja totesimme, että valmis 2 h luentotallenne vei 270 Mt.
  • Tallennuksen lopuksi, video muutetaan (konvertoitu) mp4-muotoon. Voit kirjautua ulos koneelta tarvittaessa. Tarvittaessa voit muuntaa videon mp4-muotoon myöhemminkin: tuplaklikkaa .zoom-tiedostoa tallennuskansiossasi.
   Kun Zoom konvertoi videota, muutoksen vaihde kerrotaan prosentteina, eli esim. 25 % muutoksesta on tehty.
  • Pääset itse asettamaan tallennushakemiston luennon loputtua. Jos koneellasi on reilusti tilaa, tee esim. videot-hakemistoon Zoom-alihakemisto. Jos joudut käyttämäään esim. ulkoista kovalevyä, niin huolehdi siitä, ettet irrota sitä koneestasi ennen kuin tallenne on varmasti siellä. Pääset määrittelemään kohdekansion kokouksen loputtua.
   Tässä kuvassa videon tallennuspaikaksi on valittu Videot-kansion alle tehty Zoom-tallenteet alikansio.
 • Zoom-tallenteiden tallennusformaatti on mp4.
 • Osallistujien nimiä ei näytetä tallenteissa. (= Oletusasetus, jonka voit muuttaa tarvittaessa.)
 • Äänestyksiä (Polls) ja jaettuja ryhmähuoneita (Breakout rooms), joissa kokouksen järjestäjä ei itse ole ja mahdollista käsin kirjoitettua tekstitystä ei sisällytetä tallenteisiin. (Huom. tekstityksiä ei kannata edes harkita ennen pilvitallennuksen tuloa, sillä ne eivät jää minnekään talteen ja niiden tekeminen live-lähetyksessä edellyttäisi ammattimaista tekstittäjää.)
 • Tallennus voi olla puhujanäkymä (vain aktiivinen puhuja näkyy) tai gallerianäkymä, jossa näkyy kaikki osallistujat (enintään 25)

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa henkilöstölle, Oamk , OHJE, Ohjeet & tiedotteet, opiskelijoille and tagged , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia