« Takaisin

Oamkin henkilöstön käyttäjätunnukset ja sähköpostiosoitteet

Käyttäjätunnus

Oamkin järjestelmien käyttöä varten tarvitaan henkilökohtainen käyttäjätunnus. Kaikki Oamkin henkilöstöön kuuluvat saavat käyttäjätunnuksen. Käyttäjätunnuksen saamisen ehtona on käyttöoikeusehtoihin tutustuminen ja niiden hyväksyminen. Käyttäjätunnus on julkinen tunnus, joka näkyy sähköpostiosoitteessa ennen @-merkkiä. Oamkin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa ktunnus@oamk.fi. (Sähköposti kulkee myös osoitteella, joka on muodossa etunimi.sukunimi@oamk.fi). Käyttäjätunnus muodostetaan automaattisesti henkilön nimestä. Tunnuksessa on korkeintaan kahdeksan merkkiä. Mikäli tarvitset kotisivun, tarvitset käyttöoikeuden staff.oamk.fi-palvelimelle. Henkilöstö, joilla on ollut tunnus vanhaan järjestelmään on edelleen pääsy ko. palvelimelle. Uusilla henkilöstön jäsenillä, joiden työsuhde on astunut voimaan syksyllä 2011 tai sen jälkeen, ei ole automaattisesti vanhaa ns. staff-tunnusta: Jos kuulut tähän ryhmään ja haluat laittaa pystyyn henkilökohtaiset kotisivut, olethan yhteydessä IT-palveluihin. Henkilöstön kotisivujen osoitteet ovat muotoa http://www.oamk.fi/~ktunnus/ (missä ktunnus = käyttäjätunnus)

Kun rekisteröidyt sellaisiin netin palveluihin, joissa rekisteröitymisen yhteydessä vaaditaan sähköpostiosoitetta, sinun kannattaa käyttää jotain muuta sähköpostiosoitetta kuin Oamkin osoitetta. Näin vähennät mahdollisen roskapostin saamista työosoitteeseesi. Muista myös, että käyttöoikeusehdoissa olet sitoutunut siihen, ettet käytä Oamkin palveluissa käyttämääsi käyttäjätunnus-salasana-yhdistelmää muissa, Oamkin palveluiden ulkopuolisissa palveluissa.


Henkilöstön käyttäjätunnusten poisto

Työntekijän käyttäjätunnus on voimassa viikon verran (7 vrk) työsuhteen päätyttyä. Tämän jälkeen kirjautuminen Oamkin työasemille ja esim. sähköpostiin ei enää onnistu. Huolehdithan itse, että otat talteen tärkeät tiedostosi ennen tunnuksesi lukkiutumista. Itse tunnus säilyy 120 vrk työsuhteen päättymisestä. Jos työsuhde solmitaan uudestaan 120 vrk:n sisällä, tunnus palautuu sellaisenaan käyttöön. Jos tunnusta ei aktivoida uudelleen 120 vrk:n kuluttua työsuhteen päättymisestä, tunnus poistetaan automaattisesti.


[Kaikki käyttäjätunnuksiin ja salasanoihin liittyvät ohjeet]

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa henkilöstölle, Oamk , OHJE, Ohjeet & tiedotteet and tagged , , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia