« Takaisin

Turvatulostus (Henkilökunnan ohje)

Turvatulostus tarkoittaa tulostusta, jossa voit tulostaa luottamuksellisia asioita (esim. opintosuoritusotteita) yhteiskäytössä olevalle tulostimelle ilman pelkoa siitä, että tuloste joutuisi vääriin käsiin.

Oamkin turvatulostusjonoon voit tulostaa työkoneeltasi miltä tahansa kampukselta kk-verkosta käsin ja tulosteet voit noutaa miltä tahansa Oamkin monitoimilaitteita (yhteiskäyttöiseltä tulostimelta). Laitteita on yhteensä 40 ja niitä on kaikilla kampuksilla: Kotkantiellä 20, Professorintien kampuksella 14, Teuvo Pakkalan kadun kampuksella neljä, Rantakadun GameLabissa yksi sekä Oulaisten kampuksella yksi. Turvatulostusjono on kaikkien oamkilaisten käytettävissä (opiskelijat ja henkilökunta). Jotkut laitteista ovat sijoituspaikastaan johtuen vain henkilökunnan käytössä. 29 laitetta on opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteisessä käytössä.


Turvatulostusohje

IT-palvelut lisäävät turvatulostuksen automaattisesti hallinnoimilleen henkilökunnan verkossa oleville Windows-koneille. Turvatulostus näkyy työaseman kirjoitinluettelossa nimellä SafeQ on safeq.kk.lan. Jos näin ei jostakin syystä ole, voit lisätä turvatulostusjonon koneellesi käsin, löydät sen polusta \\safeq.kk.lan\SafeQ. Jos tarvitset apua tulostimen lisäämisessä, ota yhteyttä Helpdeskiin.

Turvatulostus toimii siten, että ensin tulostat dokumentin turvatulostusjonoon ja kävelet sitten mille tahansa turvatulostuslaitteelle (=kopiokoneet), joka antaa tulosteet sinulle vasta sitten, kun olet ensin varmistanut henkilöllisyytesi. Opiskelijoille tarkoitettu turvatulostusohje pätee henkilökunnallekin, sillä erolla että henkilökunnan tulostusta ei ole kytketty henkilökohtaiseen saldoon, vaan Oamkia laskutetaan henkilökunnan tulosteista erikseen. (Opiskelijoiden ohjeessa näkyvät hinnat tulevat henkilökunnan tapauksessa Oamkin maksettavaksi.)


Pyri tulostamaan vähemmän: siten Oamkin tulostuskustannukset laskevat ja säästät samalla myös luontoa

  • Säädä näyttösi niin, että siltä on miellyttävä lukea, niin et koe tarvetta tulostaa lukumukavuuden tähden. Jos näyttösi on kovin huono ja koet siltä lukemisen hankalaksi, ole yhteydessä IT-palveluihin.
  • Silloin kun tulostat, huomaathan, että voit halutessasi pienentää tulostuskokoa: jos näet lukea pienempää tekstiä, voit tulostaa tulostaa yhden sivun sijasta esim. aukeaman yhdelle A4:lle.
  • Kaksipuoliset tulosteet/kopiot säästävät nekin paperia.
  • Tulosta ensisijaisesti mustavalkoisena ja värillisenä vain silloin kun se on välttämätöntä.
  • Ammattikorkeakouluopiskelijat maksavat oppimateriaalinsa itse, eli älä tulosta opiskelumateriaaleja opetusryhmillesi, vaan anna heille tiedosto, jolloin he voivat itse päättää, että lukevatko aineistot mieluummin näytöltä kuin maksavat tulosteista.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa henkilöstölle, laitteet, Oamk , OHJE and tagged , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia