« Takaisin

AC-ohje henkilökunnalle

Oamk käyttää Funetin tarjoamaa Adobe Connect -palvelua.

Jokainen Oamkin henkilökuntaan kuuluva pääsee kirjautumaan palveluun Oamkin tunnuksellaan. Huomaa, että Funetin palvelussa käyttäjä luo omat kokoushuoneensa itse. Käyttäjät näkevät oletuksena vain omat huoneensa. Myös opiskelijat pääsevät kirjautumaan palveluun opiskelijatunnuksillaan, mutta he eivät voi luoda omia kokoushuoneita, eivätkä näe nettihallinnan puolella muita huoneita kuin ne, joihin heidät on lisätty.

Käyttöohjeet

 • Ennen jokaista kokousta, testaa kuulokkeet (tai kaiuttimet) ja mikrofoni erillisen Audio Setup Wizardin avulla seuraavasti:
  1. AC-huoneessa ollessasi, valitse Meeting vasemmasta yläkulmasta.
  2. Valitse Audio Setup Wizard.
  3. Jos Adobe Flash Player pyytää lupaa kameran ja mikrofonin käynnistämiselle, salli se valitsemalla Allow
  4. Audio Setup Wizard avautuu, valitse siinä Next aloittaaksesi testin.
  5. Klikkaa Play Sound -painiketta ja kuulet testimusiikin sillä voimakkuudella, jolla äänentoisto koneellasi parhaillaan on. Jos voimakkuutta pitää säätää, teen se ja paina Play Sound -painiketta tarvittaessa uudelleen. Kun äänentaso on sopiva, paina Next.
  6. Valitse alasvetovalikosta käyttämäsi mikrofoni. Paina Next.
  7. Paina Record-painiketta ja puhu mikrofoniin. (Mikrofoni kannattaa aina pitää aika lähellä suuta.)
   • Jos Adobe Flash Player pyytää lupaa kameran ja mikrofonin käynnistämiselle, salli se valitsemalla Allow.
   • Kun olet valmis, paina Play Recording -painiketta, jolloin kuulet tallentamasi puheen. Paina Next.
  8. Seuraavassa vaiheessa paina Test Silence -painiketta, jolloin AC pyrkii tunnistamaan mikrofonisi kautta kuuluvan tavanomaisen taustahälyn. Paina Next ja näet hiljaisuustason; tavanomaoinen taso on yleensä luokkaa -10.
  9. Lopeta testi painamalla Finish.

Tuki


Näin kirjaudut AC-palveluun, kun aiot luoda kokoushuoneen

Jos aiot luoda uuden kokoushuoneen, kirjaudu Funetin Adobe Connectiin osoitteessa https://connect.funet.fi [ulkoinen linkki]

1. Valitse alasveto valikosta kotiorganisaatiosi, eli Oulun seudun ammattikorkeakoulu.
Voit laittaa ruksin kohtaan ”Muista valinta tälle istunnolle”, jolloin käyttämäsi selain muistaa valintasi seuraavilla kerroilla automaattisesti.

organisaation_valinta

2. Kirjoita käyttäjätunnus-kenttään Oamkin tunnuksesi ja sen salasana sille varattuun kenttään. Paina lopuksi Kirjaudu-painiketta.
(Palvelu käyttää HAKA-kirjautumista: Oamkin tunnuksesi toimii HAKA-tunnuksenasi.)

HAKA

HAKA-kirjautuminen

 


Näin kirjaudut olemassa olevaan kokoushuoneeseen

Jos kokoushuone on jo olemassa, ja olet osallistumassa kokoukseen joko osallistujana tai session ylläpitäjänä, voit kirjautua kokoushuoneeseen sen suoralla osoitteella (https://connect.funet.fi/kokoushuoneen_nimi).

kirjaudu_url

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa henkilöstölle, Oamk, OHJE, Ohjeet & tiedotteet, ohjelmistot, oppimisympäristöt and tagged , , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia