« Takaisin

AC-ohje henkilökunnalle

Oamk käyttää Funetin tarjoamaa Adobe Connect -palvelua.

Jokainen oamkilainen pääsee kirjautumaan palveluun Oamkin tunnuksellaan. Huomaa, että Funetin palvelussa Oamkiin henkilöstö luo omat kokoushuoneensa itse ja hallinnoi niitä. Käyttäjät näkevät oletuksena vain omat huoneensa. Myös opiskelijat pääsevät kirjautumaan palveluun opiskelijatunnuksillaan, mutta he eivät voi luoda omia kokoushuoneita, eivätkä näe nettihallinnan puolella muita huoneita kuin ne, joihin heidät on lisätty.

Huom. Oamkin IT-tukihenkilöstö ei pääse näkemään huoneitasi ja niiden asetuksia, koska Oamkin IT-palveluissa kellään ei ole pääkäyttäjyyttä tässä Funetin tarjoamassa AC-palvelussa. Oamkilaisista AC-käyttäjistä vain huoneen luoja (=omistaja) ja hänen määrittelemänsä host-roolissa olevat käyttäjät pääsevät kiinni huoneen asetuksiin. Vain he voivat antaa oikeuksia muille käyttäjille.

Käyttöohjeet

 • Ennen jokaista kokousta, testaa kuulokkeet (tai kaiuttimet) ja mikrofoni erillisen Audio Setup Wizardin avulla seuraavasti:
  1. AC-huoneessa ollessasi, valitse Meeting vasemmasta yläkulmasta.
  2. Valitse Audio Setup Wizard.
  3. Jos Adobe Flash Player pyytää lupaa kameran ja mikrofonin käynnistämiselle, salli se valitsemalla Allow
  4. Audio Setup Wizard avautuu, valitse siinä Next aloittaaksesi testin.
  5. Klikkaa Play Sound -painiketta ja kuulet testimusiikin sillä voimakkuudella, jolla äänentoisto koneellasi parhaillaan on. Jos voimakkuutta pitää säätää, teen se ja paina Play Sound -painiketta tarvittaessa uudelleen. Kun äänentaso on sopiva, paina Next.
  6. Valitse alasvetovalikosta käyttämäsi mikrofoni. Paina Next.
  7. Paina Record-painiketta ja puhu mikrofoniin. (Mikrofoni kannattaa aina pitää aika lähellä suuta.)
   • Jos Adobe Flash Player pyytää lupaa kameran ja mikrofonin käynnistämiselle, salli se valitsemalla Allow.
   • Kun olet valmis, paina Play Recording -painiketta, jolloin kuulet tallentamasi puheen. Paina Next.
  8. Seuraavassa vaiheessa paina Test Silence -painiketta, jolloin AC pyrkii tunnistamaan mikrofonisi kautta kuuluvan tavanomaisen taustahälyn. Paina Next ja näet hiljaisuustason; tavanomaoinen taso on yleensä luokkaa -10.
  9. Lopeta testi painamalla Finish.

Tuki

 • Testaa Flash Playerin, verkkoyhteyden ja lisäosien toimivuus Funetin palvelussa. [ulkoinen linkki] Jos esimerkiksi ruudunjako tai nauhoitteen tallentaminen koneellesi (Make offline) ei toimi, vaikka testi sanoo että Adobe Connect application on asennettu (testin kohta 4.), niin tarkista ettei selaimesi estä sen avaamista. Voi siis olla, että sinun pitää erikseen hyväksyä pluginin käyttö selaimessa. Esim. Chromessa sallit lisäosan käytön osoiterivin oikean yläkulman ilmoituksesta (kuva alla):

Tarvittaessa, hyväksy pluginin käyttö selaimen otsikkoriviltä.

 • Perustukipyyntöihin liittyen AC:n käytön tukeen saat apua Oamkin helpdeskistä arkisin virka-aikaan. Huomaa, ettei IT-palveluilla ole pääsyoikeuksia AC-huoneesi asetuksiin. IT-palvelut voivat siis auttaa sinua lähinnä käytön neuvonnalla. Tekniset viat ilmoitamme eteenpäin palveluntarjoajalle eli Funetille.
 • Funetin palvelu on jatkuvassa valvonnassa. Jos havaitset palvelussa ongelmia, tarkista ensin, onko kyseessä huoltokatko. Funetilla pyritään ajoittamaan huoltokatkot viikonloppuihin ja huoltokatkoista ilmoitetaan Funetin sivuilla [ulkoinen linkki].
 • Jos palvelussa on vikatilanne, eli esim. palveluosoite connect.funet.fi ei vastaa, voit tehdä Funetille vikailmoituksen, ks. yhteystiedot[ulkoinen linkki]. Huomaa, että osoitteet kiireellisiä vikatilanteita varten eivät ole tarkoitettu loppukäyttäjän perustukipyyntöihin (eli jos mikki ei toimi, tai et tiedä miten käyttää tallennusta: Silloin oikea osoite on Oamkin helpdesk).

Näin kirjaudut AC-palveluun, kun aiot luoda kokoushuoneen

Jos aiot luoda uuden kokoushuoneen, kirjaudu Funetin Adobe Connectiin osoitteessa https://connect.funet.fi [ulkoinen linkki]

1. Valitse alasvetovalikosta kotiorganisaatiosi, eli Oulun seudun ammattikorkeakoulu tai Oulu University of Applied Sciences, selaimesi kielestä riippuen.
Voit laittaa ruksin kohtaan ”Muista valinta tälle istunnolle”, jolloin käyttämäsi selain muistaa valintasi seuraavilla kerroilla automaattisesti.

Haka-kirjautumisikkunassa valitaan alasvetovalikosta Oulun ammattikorkeakoulu tai Oulu university of applied sciences.

Haka-kirjautuminen

 

2. Kirjoita käyttäjätunnus-kenttään Oamkin tunnuksesi ja sen salasana sille varattuun kenttään. Paina lopuksi Kirjaudu-painiketta.
(Palvelu käyttää HAKA-kirjautumista: Oamkin tunnuksesi toimii HAKA-tunnuksenasi.)

HAKA

HAKA-kirjautuminen

 


Näin kirjaudut olemassa olevaan kokoushuoneeseen

Jos kokoushuone on jo olemassa, ja olet osallistumassa kokoukseen joko osallistujana tai session ylläpitäjänä,voit mennä kokoushuoneeseen joko AC:n hallintanäkymästä tai huoneen suoralla osoitteella.

Jos sinulla ei ole tiedossa huoneesi suoraa webbiosoitetta, kirjaudu ensin AC:hen ja valitse sitten hallintanäkymästä se huone, jonne haluat mennä.

Jos taas tiedät suoran osoitteen, voit käyttää sitä, osoite on muodossa https://connect.funet.fi/kokoushuoneen_nimi. Jos osoite oli oikea, saat näkymän, jossa voi valita huoneeseen kirjautumistavan.

Valitse “ ja paina Login HAKA-painiketta.

kirjaudu_url

Nyt pääset kirjautumaan suoraan AC-huoneeseesi Oamkin tunnuksilla: tarvittaessa, valitse ensin organisaatioksi Oulun seudun ammattikorkeakoulu tai Oulu University of Applied Sciences, selaimesi kielestä riippuen.

Kun kirjautuminen onnistuu, pääset suoraan huoneeseen.

 

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa henkilöstölle, Oamk , OHJE, Ohjeet & tiedotteet, ohjelmistot, oppimisympäristöt and tagged , , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia