« Back

(suomi) Näin tallennat AC-tallenteen erillisenä videotiedostona omalle koneellesi

Sorry, this entry is only available in Finnish.

« Back

This article was published in these categories: Oamk , GUIDELINE, Bulletins & Guidelines, software, learning environmentsand tagged , , , , .Add a permalink to your favourites. Follow comments to this post with a RSS feed. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

4 comments

 1. Eija Rajakangas
  Written on 13.2.2014 at 09:27:28 | Permalink

  Jos lataan nauhoitetun ac-luennon omalle koneelleni ja valitsen “make offline”, tarkoittaako tämä sitä, että ac-luento ei ole enää kuunneltavissa opiskelijoille? Pitääkö tallennuksen jälkeen käydä laittamassa luento jälleen public-tilaan, jotta kuuntelu onnistuu?
  Ja toinen kysymys: voinko laittaa ac-nauhoituksen (jonka olen tallentanut omalle koneelleni) Optimaan, jossa opiskelijat voivat kuunnella sitä? Jos tiedosto on liian suuri Optimaan, minne nauhoitukset sitten voi laittaa?

  • Anna-Liisa
   Written on 13.2.2014 at 15:14:33 | Permalink

   1. AC-luento jää edelleen palvelimelle katsottavaksi, teet siis vain kopion itsellesi, joka on katsottavissa omalla koneellasi ja siirrettävissä sieltä muualle jakoon. Sinun ei tarvitse tehdä olemassa olevalle luennolle mitään, se säilyy palvelimella sellaisenaan, niin kauan kuin palvelin on toiminnassa.
   2. Jos tiedosto on liian suuri Optimaan, voi laittaa nauhoitukset omaan public_html-hakemistoon (julkiseksi) tai private_html-hakemistoosi, jolloin sitä pääsee katsomaan oamkin tunnuksilla. Molemmissa tapauksissa sinun pitää laittaa webbilinkki opiskelijoille erikseen. Jos laitat videoita Optimaan, ne kannattaa laittaa materiaalivarastoon, sillä siten riittää, kun sinulla on yksi kopio, ja voit jakaa videon haluaamisi työtiloihin kopioimatta sitä aina erikseen.

 2. Matti Järvi
  Written on 19.9.2014 at 14:29:56 | Permalink

  Hei,
  Olennaisin ero näiden kahden vaihtoehdon välillä on kokeiluni perusteella se, että “Offline-kopiossa” näkyy myös share-ikkunan sisältö. Kannattaako ykkösvaihtoehtoa siis tehdäkään, kun vain puhuva pää näkyy?
  matti

  • Anna-Liisa
   Written on 22.9.2014 at 09:49:56 | Permalink

   Offline-kopio nauhoittaa esityksen kokonaisuudessaan, kun taas zip-pakettina viety esitys ei ota mukaan erikseen jaettuja materiaaleja; jälkimmäistä tapaa käyttämällä erilliset materiaalit (esim. ppt, pdf..) pitääkin tuoda erikseen.

Log in to comment this article