« Takaisin

Adobe Connect 9.2 uudet ominaisuudet

Oamkin käyttämä Funetin Adobe Connect -palvelin on päivitetty versiosta 9.04 versioon 9.2.2. Alle olevassa listassa on merkittävimmät uudistukset, joita uudet versiot tuovat tullessaan. Päivitys ei poista tai muuta jo olemassa olevia käyttäjiä, huoneita eikä tallenteita.

HUOM! Aikaisemmin ilmoitettu tallenteiden konvertointi MP4 -formaattiin ei valitettavasti ole käytettävissä on-premise palvelussamme. Adobe tarjoaa jatkossa palvelua ainoastaan itse myymäänsä/ylläpitämäänsä Connect-palveluun.

 


Filmstrip kamera

Adobe Connect 9.2 tuo mukanaan uuden Filmstrip-kameran, jossa pääpuhujan kamera on isommalla kuvalla ja muiden kamerat näkyvät pienempänä fiidinä kameratyökalun alalaidassa. Hostit voivat aktivoida toiminnon ja valita kenen osallistujan kamera näkyy suurimpana kuvana.

Päävideossa näkyy ensisijaisesti sen käyttäjän kuva, joka käynnisti Filmstrip-kameran tai sen käyttäjän kuva, joka kirjautui huoneeseen ensimmäisenä. Tämän jälkeen Hostit tai Presenterit voivat vaihtaa minkä tahansa käyttäjän kuvan päävideokuvaksi.

AdobeConnectfilmstrip-300x221


Full Screen video

Osallistujat voivat klikata itselleen halutessaan myös Full Screen videon, jolloin kamera näkyy koko näytön kokoisena. Samalla kameratyökalun otsikko piilotetaan näkyviltä. Presenterit tai Hostit voivat myös pakottaa kaikille osallistujille kokonäytön videon päälle.

AdobeConect9.2fullscreen


Uusi kutsukirje ja kokoushuoneiden valmistelu

Uudet käyttäjät saavat nyt uuden visuaalisesti näyttävän kutsukirjeen, kun heille tehdään käyttäjätunnukset Adobe Connectiin. Kirje on lisäksi erittäin selkeä ja siten helppo ymmärtää ja käyttää. Eri sähköpostiohjelmia varten myös perinteinen tekstimuotoinen kutsu on säilytetty.

Kun käyttäjä klikkaa ”Explore Adobe Connect” -painiketta, käyttäjä ohjataan suoraan joko hallintapaneeliin tai tekemään kokoushuonetta riippuen siitä onko hänet lisätty kokouksen vetäjäksi vai normaaliksi käyttäjäksi. Jos käyttäjä on liitetty kokouksen vetäjäksi, ohjataan hänet suoraan tekemään ensimmäinen oma kokoushuone.

Näyttökuva-2014-12-30-kello-10.37.35-294x300


Parannetut puhujatoiminnot

Näet aktiivisen puhujan kuvakkeen ylimpänä osallistujalistassa. Tiedät aina, kuka on äänessä.

Aktiivinenpuhuja-Connect-300x106


Parannetut kamera- ja mikrofonivalinnat

Nyt kameran ja mikrofonin valinta on entistä helpompaa suoraan kamera- ja mikrofonikuvakkeista.

Kamera-jamikrofonivalinta-Connect-300x107


Wide Screen Mode webkameroille

Uudessa versiossa saat käyttöösi 16:9 laajakuvan webkamerallesi.

HUOM! Laajakuva ei ole välttämättä tuettuna kaikkien sisäänrakennettujen webkameroiden kohdalla.

Laajakuva-Connect-300x161


Salasanasuojaus julkisiin tallenteisiin

Nyt julkaistut tallenteet voidaan suojata salasanalla. Tallenteiden tietoturvaan saadaan uusi ulottuvuus, sillä aiemmin tallenteet olivat joko käyttäjätunnuksilla katsottavissa tai kokonaan julkisia.

Salasanasuojaus-Connect-300x183

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa henkilöstölle, Oamk , Ohjeet & tiedotteet, oppimisympäristöt, TIEDOTE and tagged , , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia