« Takaisin

Peppi: Etusivu, suunnittelijan työpöytä

1         Etusivu

1.1      Viimeksi tapahtunutta

1.2      Viestit

1.3      Tehtävät

1.4      Omat suosikit ja linkit


1 Etusivu

Pepin etusivulla näet mitä Pepissä on viimeksi tallennettu, Pepin kautta lähettämäsi viestit ja sinulle tulleet viestit, sinulle lähetetyt tehtävät ja oman suosikki- ja linkkilistasi.
Kaikkien käyttäjien etusivulla olevat palvelut; Viimeksi tapahtunutta, Tehtävät, Viestit, Omat suosikit ja linkit.

Etusivu_Alasveto

Ylänavigaatiossa näet kaikki Pepin palvelut.

Suunnittelijan palveluita ovat: Etusivu, Yksikkö, Henkilöt, Opetussuunnitelma, Vuosisuunnittelu ja Pääkäyttäjän palvelut.

Opettajan palveluita ovat: Etusivu, Henkilöt, Opetussuunnitelma ja Toteutukset


1.1 Viimeksi tapahtunutta

Etusivun viimeksi tapahtunut portletissa näet, mitä Peppi järjestelmässä on viimeksi tallennettu. Ilmoitukset toimivat suorina linkkeinä, joten pääset kätevästi siirtymään esimerkiksi viimeksi luodun toteutuksen tietoihin.

Viimeksi_tapahtunutta

Viimeksi tapahtunutta listassa näytettäviä asioita pääset muokkaamaan omassa profiilissasi olevista asetuksista.

Viimeksi_tapahtunutta_Asetukset

Voit valita näytetäänkö viimeksi tapahtunutta ikkunassa, kaikki tapahtumat, oman yksikön tapahtumat vai omat tapahtumat toteutuksissa.


1.2 Viestit

Pystyt lähettämään Pepistä viestejä muille käyttäjille. Kun lähetät viestin jollekin käyttäjistä Pepin kautta, lähtee viesti vastaanottajan sähköpostiin ja vastaanottajan Peppi-työpöydälle. Pepistä sinulle lähetetyissä viesteissä näkyy lähettäjänä peppi(at)oamk.fi. Kun vastaat tällaiseen viestiin sähköpostin kautta, menee viesti vastaanottajan Peppi-työpöydälle (etusivu). Pepin etusivulla näet ne viestit, jotka sinulle on lähetetty Pepistä. Näet myös ne viestit, jotka olet lähettänyt Pepin kautta ja joihin olet saanut vastauksen.

Etusivun_viestit

Pepin viestit toiminto on kätevä kun;

–          Haluat lähettää viestin koko organisaatioyksikön jäsenille

–          Haluat lähettää viestin suunnittelijalle tai opettajalle asiasta, joka liittyy Pepin palveluihin. Esim. ”Tarkistaisitko työaikasuunnitelmasi. Onko siinä korjattavaa?”, ”Täydentäisitkö opintojakson tiedot?” jne.

Viestien lähetys tapahtuu henkilöt palvelun kautta, jossa voit lähettää viestejä yksittäisille henkilöille tai useille henkilöille.

Henkilöt_toiminto

Henkilö_Alasveto

Mene Henkilöt-palveluun. Voit hakea henkilöitä Yksikön avulla kirjoittamalla hakuun organisaatioyksikön nimen tai osan nimestä. Voit myös tallentaa tekemäsi haut, jotta yksikön henkilöt löytyvät seuraavalla kerralla suoraan vasemmalla sijaitsevasta valikosta ’Omat haut’.

Valitse kaikki henkilöt kerralla painamalla laatikkoa otsikko rivillä, tai ruksi henkilöt yksi kerrallaan.

Paina joko otsikkorivillä sijaitsevaa kirjekuorta tai henkilön nimen edessä näkyvää kirjekuorta, viestin lähettääksesi.

Henkilo_haettu_viesti

Kirjoita viestin aihe ja viesti ja paina “Lähetä” nappia.


1.3 Tehtävät

Tehtävät portletissa näet sinulle tallennetut tehtävät. Voit tallentaa itsellesi tehtäviä tai lähettää Pepin kautta tehtäviä / muistutuksia toisille henkilöille. Tehtävät Pepissä muistuttavat luonteeltaan lähinnä perinteisiä post-it lappuja joiden avulla voi asioita laittaa itselleen tai toisille muistettavaksi.

Tehtävät

Voit katsoa tehtävää tarkemmin painamalla tehtävän nimeä, täältä voit myös poistaa tehtävän painamalla punaisesta ruksista.

Tehtävä_auki

Tehtävien lähetys itselle tai muille tapahtuu myös henkilöt palvelun kautta, samalla tavalla kuin viestien lähetyskin.

Valitse vain viestin kirjoitus ikkunan avautuessa luo tehtävä.

Tehtävän_luonti


1.4 Omat suosikit ja linkit

Omat suosikit ja linkit listalla näkyvät Pepin sisäiset linkit ja omat lisäämäsi ulkopuoliset linkit. Voit lisätä oman linkin painamalla Lisaa_linkki-nappia. Tämän jälkeen järjestelmä kysyy sinulta linkin osoitteen ja nimen jonka haluat linkille antaa. Osoiterivi kannattaa kopioida selaimen osoiteriviltä copy+paste tekniikalla.

Omat_suosikit

 

Pepin sisäiset linkit voi lisätä listalle painamalla opetussuunnitelman, henkilön, toteutuksen, ryhmän tai muun tiedon kohdalla tähteä Lisää_suosikkeihin. Tällöin esim. opetussuunnitelma ilmestyy etusivun linkkilistaan.

Linkki/suosikkilista on henkilökohtainen. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on erilainen linkkilista etusivulla kuin sinun kollegallasi, elleivät molemmat ole lisänneet samoja linkkejä listalle.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa henkilöstölle, Oamk , OHJE, Ohjeet & tiedotteet, Peppi and tagged . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia