« Takaisin

Peppi: Etusivu, opettajan työpöytä

1 Etusivu

Pepin etusivua kutsutaan Opettajan työpöydäksi. Se on jaettu seuraaviin osiin:

  • Viimeksi tapahtunutta: Asetuksissasi määrittelet, mitä tässä näkyy.
  • Tehtävät: Sinulle Pepin kautta lähetetyt tehtävät.
  • Kalenteri: Peppi-kalenterin varaukset
  • Viestit: Sinulle Pepin kautta lähetetyt viestit.
  • Omat toteutukset: Meneillään olevat toteutuksesi.
  • Pikalinkit: Keräämäsi Peppi-linkit tai muualle vievät linkit.
  • Pikalinkkien alapuolella voi olla muita Peppiin liittyviä linkkejä, joita et voi muokata.

1.1 Viimeksi tapahtunutta
1.2 Tehtävät
1.3 Kalenteri
1.4 Viestit
1.5 Omat toteutukset
1.6 Pikalinkit

Videoesittely opettajan työpöydästä:


1.1 Viimeksi tapahtunutta

Etusivun Viimeksi tapahtunut -osassa näet, mitä Peppi järjestelmässä on viimeksi tallennettu. Ilmoitukset toimivat suorina linkkeinä, joten pääset kätevästi siirtymään esimerkiksi viimeksi luodun toteutuksen tietoihin.

Viimeksi tapahtunutta

Viimeksi tapahtunutta listassa näytettävät asiat määrittelet Oma profiilin asetuksista. Voit valita näytetäänkö viimeksi tapahtunutta ikkunassa, kaikki tapahtumat, oman yksikön tapahtumat vai omat tapahtumat toteutuksissa. Muista lisäksi valita osasto, jonka tapahtumista olet kiinnostunut.

Oma profiilin asetuksia

Oma profiilin asetuksia


1.2 Tehtävät

Tehtävät-osassa näet sinulle lähetetyt tehtävät. Pepin kautta voit tallentaa itsellesi tai lähettää tehtäviä / muistutuksia toisille henkilöille (Peppi-valikko >> Henkilöt). Tehtävät Pepissä muistuttavat luonteeltaan lähinnä perinteisiä post-it lappuja, joiden avulla voi asioita laittaa itselleen tai toisille muistettavaksi.

Tehtävä työpöydällä

Voit katsoa tehtävää tarkemmin klikkaamalla tehtävän nimestä. Tehtävä ei poistu automaattisesti voimassaoloajan päätyttyä, vaan se pitää poistaa itse.

Tehtävä avattuna


1.3 Kalenteri

Kalenteri näyttää Peppi-kalenterin varaukset kuluvasta päivästä viikon eteenpäin. Peppi-kalenteriisi pääset Avaa oma kalenteri -linkistä.

Kalenteri etusivulla


1.4 Viestit

Pystyt lähettämään Pepistä viestejä muille käyttäjille. Viestien lähetys tapahtuu Henkilöt-valinnan kautta, jossa voit lähettää viestejä yksittäisille henkilöille tai useille henkilöille.

Kun lähetät viestin jollekin käyttäjistä Pepin kautta, lähtee viesti vastaanottajan sähköpostiin ja vastaanottajan Peppi-työpöydälle. Sähköpostissasi Pepistä sinulle lähetetyissä viesteissä näkyy lähettäjänä No reply <noreply@oamk.fi>. Sähköpostista et voi vastata viestiin siten, että se välittyisi Pepin kautta. Kuten alla olevasta kuvasta huomaat, Pepistä lähtevään sähköpostiin välitettävään viestiin ei oteta mukaan lähettäjän tietoja, allekirjoitus on siis tärkeä.

Peppi-viesti sähköpostissa

Opettajan työpöydällä viesteissä näkyy lähettäjän tiedot. Työpöydällä näkyvät sekä sinulle lähetetyt että lähettämäsi tiedot aikajärjestyksessä, uusin ensin.

Viestit työpöydällä

Opettajan työpöydältä voit vastata viestiin ja poistaa sen. Huomaa. Kun poistat viestin omalta työpöydältäsi, poistuu se myös vastaanottajan työpöydältä ts. kokonaan Pepistä.

Peppi-viesti avattuna

 

 


1.5 Omat toteutukset

Omat toteutukset -kohdassa näet meneillään olevat totetuksesi nimen mukaan aakkosjärjestyksessä. Opintojakson nimi on linkki, josta pääsee toteutuksen perustietoihin.

Meneillään olevat toteutukset

 


1.6 Pikalinkit

Pikalinkkeihin voit laittaa itsellesi tärkeitä linkkejä joko Pepin ulkopuolisiin lähteisiin tai Pepin sisäisiin sivuihin.

Linkki Pepin ulkopuolisiin lähteisiin tehdään Lisää linkki -painikkeella.

Lisää linkki -painike

Jotta osoite Pepin ulkopuolelle tulee kirjoitetuksi oikein, niin ota haluamasi web-sivu esille selaimeen ja kopioi sivun osoite leikepöydälle. Sijoita osoite em. painikkeesta esille tulevan lomakkeen Linkin osoite -kenttään ja kirjoita haluamasi nimi linkille.

Lisää linkki -lomake

Voit poistaa tai muokata linkkiä viemällä hiiri linkin nimen päälle, jolloin Muokkaa- ja Poista-linkit tulevat esille.

Muokkaa tai poista linkki

Pepin sisäiset linkit voit lisätä listalle klikkaamalla opetussuunnitelman, henkilön, toteutuksen, ryhmän tai muun tiedon kohdalla painikettaLisää_suosikkeihin . Tällöin ko. sivu ilmestyy etusivun linkkilistaan.

Linkki/suosikkilista on henkilökohtainen. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on erilainen linkkilista etusivulla kuin sinun kollegallasi, elleivät molemmat ole lisänneet samoja linkkejä listalle.


2. Peppi: Henkilöt, opettajan työpöytä >>

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa henkilöstölle, Oamk , OHJE, Ohjeet & tiedotteet, Peppi and tagged , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia