« Takaisin

Kyselyohjelma Webropol

Webbipohjaisten kyselytyökalujen (kuten Webropol) avulla voit tehdä netti- ja sähköpostikyselyitä helposti ilman erillisiä ohjelmistoasennuksia. Voit itse luoda kyselylomakkeen, lähettää kyselyt sähköpostilla, kerätä aineiston, analysoida aineistoa sekä tulostaa erilaisia raportteja. Kyselyihin vastataan selaimella. Oamkissa ensisijainen kyselyohjelmisto on Webropol.

Oamkin opiskelijana tai henkilökuntaan kuuluvana pääset tekemään Webropol-kyselyohjelmistolla opintoihisi (tai Oamkin työtehtäviisi) liittyviä kyselyitä. (Ennen vuotta 2014 Webropoliin oli erilliset tunnukset, mutta nyt kaikki oamkilaiset pääsevät Webropoliin Oamkin käyttäjätunnuksellaan ilman erillistä tunnuspyyntöä.) Webropol-työkalussa on peruskyselyn lisäksi käytössä sovellukset sähköisten testien (eTest) ja tapahtumailmoittaumisten (Events) tekoon.

Viisi asiaa ajateltavaksi, ennen kuin teet kyselyn:

 1. Kertaa käyttöoikeusehdot.
 2. Selvitä, tarvitsetko lisäksi erillisen tutkimusluvan.
  (esim. Oamkin opiskelijoita tai henkilökuntaa koskeviin tutkimushankkeisiin tarvitset luvan.)
 3. Jos keräät kyselyssäsi henkilötietoja, sinun pitää kertoa kyselyyn vastaaville, miten huolehdit kyselysi tietosuojasta. (Tutustu Kyselyn tietosuojainfo ja sen täyttäminen -ohjeeseen.)
 4. Jos lisäät kyselyysi esim. kuvia, huolehdi että sinulla on niihin käyttöoikeus. (Kertaa tekijänoikeusasiat.)
 5. Henkilökuntaan kuuluva;tee kyselystäsi saavutettava. (Ks. myös täsmäohjeita Webropolin saavutettavuudesta.)

Webropolin käyttö

Webropolin ylläpitämät käyttöohjeet ja tietoa tietoturvasta ja -suojasta:


Webropolin saavutettavuusseloste

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, henkilöstölle, Oamk , OHJE, Ohjeet & tiedotteet, ohjelmistot, opiskelijoille and tagged , , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.

2 Kommentit

 1. Mika Louhimo
  Kirjoitettu 14.1.2020 kello 15:29:09 | Permalink

  Webropol ei aukea. Mistä tämä ohjelma avataan ja miten?

Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia