« Takaisin

Näin hankit turvallisen VPN-yhteyden Global Protect -sovelluksen kautta kaikille Maceille, i-laitteille, Android-laitteille ja osalle Windows-laitteista

Jos käytät Applen tuotteita, Android-laitteita, Windows-työasemaa, Windows-kannettavaa tai Microsoft Surface Prota, sinun pitäisi käyttää Palo Alton Global Protect VPN-sovellusta kun olet yhteydessä Oamkin verkkoon sen ulkopuolelta.

Kun luot VPN-yhteyden Oamkin verkkoon, se on turvallisinta Palo Alton Global Protectin avulla. Global Protect käyttää salauksessa IPsec:iä tai SSL:ää tilanteen mukaan.

Tässä ohjeessa on kerrottu, kuinka asennat Global Protect -sovelluksen


Älypuhelimet ja tabletit: Android

Android-laitteisiin löydät Global Protectin Googlen Play-kaupasta. Sovellus on ilmainen. Löydät sovelluksen nimellä Global Protect.

1. Kun olet ladannut sovelluksen laitteeseesi, avaa sovellus.
2. Anna seuraavat tiedot:
Server: pa.oamk.fi
Username: kk\ktunnus
Password: salasanasi
(Username-kohdassa ktunnus on Oamkin käyttäjätunnuksesi)
Paina vielä Connect-painiketta

androidPaloAlto01

3. Jos saat seuraavaksi eteesi alla olevan kuvan mukaisen Connection request -tiedon, lue se. Paina lopuksi OK, jos haluat luoda VPN-yhteyden Oamkin verkkoon.

androidPaloAlto02

4. Jatkossa, kun avaat Global Protect -sovelluksen, se näyttää kutakuinkin tältä:
androidPaloAlto03
Jos yhteys on auki, ruudun alaosassa on Disconnect-painike, josta voit katkaista yhteyden. Jos yhteys ei ole avoinna, voit avata sen valitsemalla Connect.


Älypuhelimet ja tabletit: iPhone & iPad

Voit hakea ohjelman iPhonen/iPadin tapauksessa App Storesta. Sovellus on ilmainen. Löydät sovelluksen nimellä Global Protect. Windows-puhelimille ja -tableteille (pl. Microsoft Surface Pro, jonka osalta ) tätä sovellusta ei ole saatavilla, joten niiden osalta on käytettävä laitteen omaa VPN-yhteyttä.

1. Kun olet ladannut sovelluksen laitteeseesi, avaa se sovelluksen ikonista, joka näyttää tältä:

GPPA-ikoni

2. Tämän jälkeen, kirjoita Portal-kenttään pa.oamk.fi.

3. Kun painat Connect-painiketta, sinun pitää antaa Oamkin käyttäjätunnuksesi ja sen salasana. Paina lopuksi OK.

4. Kun olet VPN-yhteydessä, näet sen laitteesi ylärivillä näkyvästä VPN-ikonista (se voi olla joko oikeassa tai vasemmassa reunassa). Katkaisetaksesi VPN-yhteyden, avaa sovellus sen ikonista ja pääset katkaisemaan yhteyden (Disconnect.)
GPPA-disconnect


Pöytäkoneet ja kannettavat: Mac

1. Hae asennuspaketti kotikoneellesi ja/tai kannettavaasi osoitteesta https://pa.oamk.fi. Kirjaudu sisään Oamkin tunnuksellasi. Kirjautumisnäkymä näyttää tältä:

paloalto01

2. Valitse oikea versio koneellesi:

paloalto02

Macille on vain yksi paketti, eli oikea versio on helppo löytää.

3. Kun lataus on valmis, napsauta Download/Lataukset-valikosta GlobalProtect.pkg-asennuspaketin kuvaketta ja asennus käynnistyy.

paloalto03

4. Napsauta seuraavassa näkymässä Continue/Jatka-painiketta.

paloalto04

5. Napsauta taas Continue/Jatka-painiketta.

paloalto05

6. Napsauta Install/Asenna-painiketta.

paloalto06

7. Syötä admin-salasanasi (jos olet itse koneen admin, niin oma salasanasi).

paloalto07

8. Napsauta Close/Lopeta-painiketta.

paloalto08

9. Jos koneessasi on MacOS High Sierra -käyttöjärjestelmä, se edellyttää, että sallit erikseen Global Protectin käytön koneellasi. (Jos et ole vielä pävittänyt Macin käyttöjärjestelmä, siirryt suoraan seuraavaan kohtaan. Käyttöjärjestelmä kyllä kannattaisi päivittää!)

Jos koneesi on suomenkielinen, löydät asetukset koneeltasti tästä polusta:
Järjestelmäasetukset -> Suojaus ja yksityisyys -> Yleinen-välilehti, josta löydät ”Salli ohjelmat, jotka on ladattu…” -kohdan, josta löydät Palo Alton Global Protectin, joka on sallittava. (Muistathan sallia muutosten teon alareunassa olevasta lukosta).

10. Syötä seuraavat tiedot avautuvaan asetusikkunaan:
– Käyttäjätunnuksesi
– Salasanasi
– Portal: pa.oamk.fi
– Jos sinulla on ruksi kohdassa Remember Me / Muista minut, sinun ei tarvitse erikseen näpytellä kirjautumistietojasi joka yhdistämiskerralla.

Paina lopuksi Apply/Käytä-painiketta-

paloalto09

Englanninkielisellä Macilla polku on seuraava:
System preferences -> Security and privacy -> General

11. Odota hetki ja yhteys muodostuu. Näytön ylälaidan GlobalProtect-kuvakkeesta näet, onko yhteys onnistunut. Kuvake näyttää tältä: paloalto10

Jos VPN-yhteys ei ole päällä, kuvakkeessa on kilven sijaan punainen ruksi.

Kun napsautat GlobalProtect-kuvaketta niin avautuvassa valikossa lukee Disconnect, jos yhteys on auki vastaavasti Connect, jos yhteys ei ole päällä. Jatkossa yhdistät/katkaiset VPN-yhteyden tästä valkosta, valitsemalla Connect/Disconnect.

paloalto11


Pöytäkoneet ja kannettavat: Windows-koneet ja Microsoft Surface Pro

1. Hae asennuspaketti kotikoneellesi ja/tai kannettavaasi (Windows ja Mac) osoitteesta https://pa.oamk.fi. Kirjaudu sisään Oamkin tunnuksellasi. Kirjautumisnäkymä näyttää tältä:

paloalto01

2. Valitse oikea versio koneellesi:

paloalto02

Windowsin osalta sinun pitäisi tietää, että onko käyttöjärjestelmäsi 32- vai 64-bittinen, ks. tarvittaessa ohje käyttöjärjestelmäsi bittisyyden selvittämisestä. Valitse se vaihtoehto, joka vastaa käyttöjärjestelmäsi bittisyyttä.

3. Asenna GlobalProtect-asennuspaketti (=msi-tiedosto) painamalla Suorita/Run-painiketta selainikkunasi latauskyselyssä (Huom. tämä kohta on vähän eri näköinen eri selaimilla ja esim. Firefoxilla et voi ajaa tiedostoa suoraan, vaan sinun pitäisi ensin tallentaa tiedosto, etsiä se koneeltasi ja sitten ajaa se tuplaklikkaamalla GlobalProtectXXmsi-tiedostoa):

paloalto05

4. Odota, että tiedosto latautuu ja asenna ohjelma oletusasetuksilla.

Jos GlobalProtect VPN-ohjelma ei käynnisty automaattisesti, avaa ohjelma Käynnistä/Start-valikosta: aloita kirjoittaa valikon alareunan hakukenttään GlobalProtect, jolloin se tulee jossain vaiheessa hakutekstiä kirjoittaessasi näkyviin; klikkaa sitä ja ohjelman asetusikkuna avautuu.

5. Kirjoita asetusikkunaan Oamkin tunnuksesi, sen salasana ja Portal-kohtaan pa.oamk.fi, ja napsauta lopuksi Apply-painiketta.

paloalto06

6. Odota hetki ja huomaat näytön oikeassa alakulmassa VPN-yhteyskuvakkeen, josta näet, että VPN on käytössä: paloalto07

Kun VPN-yhteys ei ole päällä, esim. jos käynnistät koneesi uudelleen, niin kuvake näyttää tältä: paloalto08

Jatkossa voit kytkeä ja katkaista yhteyden painamalla kuvakkeen päällä hiiren kakkospainiketta, ja valitsemalla Connect/Disconnect.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, henkilöstölle, laitteet, Oamk, OHJE, Ohjeet & tiedotteet, ohjelmistot, opiskelijoille, puhelinasiat, verkkoyhteydet and tagged , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.

3 Kommentit

 1. Pekka Harju
  Kirjoitettu 16.4.2015 kello 09:36:13 | Permalink

  Miten asetukset laitetaan Applen läppäreissä?

 2. Anna-Liisa
  Kirjoitettu 21.4.2015 kello 10:31:08 | Permalink

  Hei Pekka, pitää täydentää ohjetta tuolta osin heti kun ehdin testata. Palataan asiaan.

 3. Pekka Kokkonen
  Kirjoitettu 25.8.2016 kello 15:03:09 | Permalink

  Hyvä ohje!

  lataaminen ja käyttö onnistui heittämällä.

  Kiitos

Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia