« Takaisin

Oamkissa käytettävissä olevat langattomat verkot

Oamkin kampuksilla käytettävissäsi on useimmiten seuraavat kolme langatonta verkkoa:

 1. KK (= Oamkin oma verkko),
 2. Eduroam ja
 3. panOULU.

Oamkin tietoturvaastaava suosittelee, että käyttäisit VPN-yhteyttä aina, kun käytät Oamkin palveluita muista kuin KK-verkosta käsin, eli esim. Eduroamista ja panOULUsta.
Lue lisää VPN:stä ja hae laitteellesi Oamkissa käytössä oleva Global Protect VPN-sovellus.


KK-verkko on Oamkin oma verkko

Oamkilaisille KK on paras vaihtoehto Oamkin kampuksilla.
(Huom. Verkkoon voidaan antaa pääsy myös ulkopuolisille erillisellä vierastunnuksella.)

Oamkilaiset voivat kirjautua KK-verkkoon Oamkin käyttäjätunnuksella ja sen salasanalla. (KK-verkkoon kirjautuessa ei siis käytettä sähköpostiosoitetta, vaan pelkkää käyttäjätunnusta.) KK-verkossa käytössäsi on kaikki Oamkin verkkopalvelut. Osa Oamkin palveluista ei edes toimi KK-verkon ulkopuolelta, tai ainakin edellyttää VPN-yhteyttä toimiakseen.


PanOULU, kaikille avoin verkko

Oamkin kampuksilla, panOULU on näistä kolmesta vaihtoehdoista se viimeisin vaihtoehto.
Jos sinulla ei ole Oamkin eikä muunkaan korkeakoulun tunnusta, eikä Oamkin vierailijatunnusta, voit käyttää panOULUa Oamkin kampuksilla.

PanOULU tarjoaa tietyissä paikoissa Oulussa (keskustassa, joillakin kouluilla) langattoman verkon ilman maksua kaikkien käyttöön. PanOULUn käytössä ei tarvita salasanaa. Näistä kolmesta vaihtoehdosta, panOULU on turvattomin ja sinun tulisi aina käyttää VPN-yhteyttä panOULUa käyttäessäsi.


Eduroam, maailmanlaajuinen korkeakoulujen vierailuverkko

Oamkilaisten kannattaa käyttää Eduroamia esim. silloin, jos tulee käytyä Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella, tai matkustettua maailmalla ja käytyä siellä jonkun yliopiston kampuksella. Käytä Eduroamia myös silloin, jos KK-verkko ei jostain syystä toimi (ja ilmoitathan asiasta myös helpdeskiin!). Oamkin kampuksilla, Eduroam on toiseksi paras saatavilla oleva vaihtoehto. Jos sinulla ei ole Oamkin tunnusta, mutta sinulla on jonkun toisen korkeakoulun tunnus, Eduroam on paras vaihtoehtosi Oamkin kampuksilla. Tietoturvavastaava suosittelee VPN-yhteyden käyttöä myös Eduroamista, kuten kaikista muistakin Oamkin ulkopuolisista verkoista.

Eduroam on verkkovierailujärjestelmä, eli yhteisesti käytettävissä oleva langaton verkko, jota käytetään useissa korkeakouluissa niin Suomessa kuin maailmalla. Oulun ammattikorkeakoulu, useimmat muut suomalaiset ammattikorkeakoulut ja kaikki suomalaiset yliopistot ovat mukana Eduroamissa. Oamkilaiset voivat kirjautua Eduroamin langattomaan verkkoon omalla sähköpostiosoitteellaan missä tahansa Eduroam vain onkin käytettävissä, eli vaikka Oulun yliopistossa. Käyttäjätunnustiedot haetaan Oamkin palvelimelta eikä erillisiä vierailijatunnuksia tarvita.

Sinun kannattaa ottaa eduroam ensimmäistä kertaa käyttöön omalla kotikampuksellasi: tällöin et joudu käyttämään aikaa asetusten säätämiseen muualla vieraillessasi.

Tutustu Eduaroamin omaan sivustoon: https://www.eduroam.fi/   


Miten Eduroamiin pääsee?

Kirjaudu Eduroamiin sähköpostiosoitteellasi (henkilöstöllä osoite on muotoa tunnus@oamk.fi ja opiskelijoilla tunnus@students.oamk.fi)  ja sen salasanalla.

Ensimmäisellä kerralla, hae laitteellesi valmiit asetukset Eduroamin sivulta

Kun otat palvelun käyttöön ensimmäistä kertaa, hae valmiit Eduroam-asetukset koneellesi/mobiililaitteellesi Eduroamin sivulta tämän ohjeen mukaan:

 1. Mene osoitteeseen https://eduroam.no/connect/profiles/?idp=974
 2. Valitse käyttäjäryhmäsi (staff = henkilökunta, students = opiskelijat).
 3. Valitse käyttöjärjestelmäsi.
 4. Sivu luo sinulle em. valintojesi perusteella ohjelmatiedoston: Aja tuo tiedosto koneellasi, niin saat sen asetukset kuntoon Eduroamia varten.
 5. Kun asennus on valmis, WLAN-verkoissa näkyy eduroam.
 6. Nyt voit kirjautua palveluun.
  • Kirjautuessasi, anna käyttäjätunnuksesi muodossa tunnus@students.oamk.fi  (tai tunnus@oamk.fi)

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa henkilöstölle, Oamk, OHJE, Ohjeet & tiedotteet, opiskelijoille, TIEDOTE, verkkoyhteydet and tagged , , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.

2 Kommentit

 1. Sami Niemelä
  Kirjoitettu 12.7.2018 kello 11:00:35 | Permalink

  Hei,

  Näillä ohjeilla ei tunnu onnistuvan Android-laitteen asetusten määrittäminen. Kysytään myös CA-varmennetta, mutta mitään ei ole valittavissa.

  • Anna-Liisa
   Kirjoitettu 20.7.2018 kello 09:26:35 | Permalink

   Hei! Päivitin ohjeen: Androidille on tullut oma asetuspakettinsa, jossa on nuo tarvittavat tiedot valmiina.

Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia