« Takaisin

Hola-palvelua (ja vastaavia) ei saa käyttää Oamkin IT-järjestelmissä tai VPN-palvelimien läpi

Hola-ilmais-VPN-palvelun käyttö on kiellettyä Oamkin IT-järjestelmissä.

Ilmaista lounasta ei ole ja Holan käyttöön liittyy vakavasti otettavia riskejä. Holaa käyttämällä välität muiden tuntemattomien Hola-käyttäjien liikennettä VPN-välityspalvelimen tavoin ja viime päivinä tietoturvamaailmassa onkin kohistu ilmitulleista Hola-verkon väärinkäytöksistä ja puutteista tietoturvassa.

Holaa ja myös muita vastaavia ilmais-VPN-palveluita käyttämällä toimit siis myös itse VPN-palvelimena tuntemattomille tahoille ja väärinkäytöksien mahdollisuus on ilmeinen.

Pahimmassa tapauksessa saatat siis päästää tuntemattoman ulkopuolisen tahon käyttämään Oamkin sisäverkon palveluita koneesi kautta tai aiheuttamaan hyökkäyksen Oamkin verkosta käsin johonkin muualle. Älä käytä Holaa missään Oamkin IT-järjestelmissä tai myöskään Oamkin VPN-palvelimien kautta. Tämä kielto koskee kaikkia välityspalveluohjelmia ja -laajennuksia, joilla yritetään kiertää esimerkiksi netflixin tms videopalveluiden maa- tai aluerajoitukset.

 

Lisätietoa:

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, henkilöstölle, Oamk , Ohjeet & tiedotteet, ohjelmistot, opiskelijoille, TIEDOTE, verkkoyhteydet and tagged , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia