« Takaisin

Opettajan ohje: Hot Potatoes -tehtävien käyttö Moodlessa

hbs_logo

Moodlessa on käytössä Hot Potatoes –aktiviteetti. Aktiviteetin avulla Moodleen voi lisätä Hot Potatoes -ohjelmalla tehtyjä monivalinta-, aukko-, yhdistely-, sanasekoitus- ja sanaristikkotehtäviä. Tehtävän tulokset tallentuvat suoraan Moodlen ja opiskelijalle annetaan palaute välittömästi. Tyypillisesti Hot Potatoes -tehtävät sopivat lyhyiden itsearviointitehtien ja tenttien laatimiseen.

HotPot-tehtävien luomiseen tarvitset koneellesi netistä ladattavan ilmaisen ohjelman. Opiskelijat eivät tarvitse erillistä ohjelmaa tai asennuksia valmiiden tehtävien tekemiseen Moodlessa.
–> Näin asennat Hot Potatoesin koneellesi
–> Näin teet Hot Potatoes -tehtäviä koneellasi

Hot Potatoes eroaa Moodlen omasta työkalusta (Tentti/Quiz) siinä, että Hot Potatoes tehtävät luodaan omalla koneella ja ladataan Moodleen vasta valmiina. Hot Potatoes tarjoaa myös Moodlen omaa työkalua monipuolisemmat tehtävätyypit.

Mikäli sinulla on useita HotPot –tehtäviä, voit pakata ne kaikki yhteen zip-arkistoon ja lisätä sen Moodleen. Tämän jälkeen voit purkaa zip-paketin Moodlessa. Mikäli tehtävä sisältää kuvia (kysymyksenä tai vastausvaihtoehtona) niin ne täytyy purkaa tehtävätiedoston kanssa samaan osioon Moodlessa.

Valmiita Hot Potatoes esimerkkitehtäviä löytyy runsaasti esimerkiksi http://www.perunakellari.fi/ osoitteesta. Sivuilla olevia harjoituksia saa käyttää vapaasti. Niitä voit myös muokata omiin tarkoituksiisi, kun noudatat CC-lisenssin ehtoja (ei koske kuvia).

–> Näin lisäät tekemäsi Hot Potatoes -tehtävät Moodleen


Hot Potatoes -ohjelman asennus

Jos asennat ohjelman omalle henkilökohtaiselle koneellesi, jota ylläpidät itse, saat haettua ohjelman osoitteesta http://hotpot.uvic.ca/.

Windows-työkoneellesi (Oamkin hallinnoima kone) saat asennettua ohjelman Software Centerin kautta, edellytäen, että olet Oamkin verkossa (ja VPN-yhteys ei riitä ohjelma-asennuksien ollessa kyseessä).

  1. Software centerissä, etsi ohjelma esim. hakusanalla hotpot (ks. kuva 1)

    Kuva 1

  2. Valitse ko, ohjelma ja paina sitten Install-painiketta (ks. kuva 2)

    kuva 2

  3. Anna ohjelman asentua.

Kun asennus on valmis, voit luoda HotPot tehtäviä koneellasi, ks. erillinen ohje.

 

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa henkilöstölle, Oamk , OHJE, ohjelmistot, oppimisympäristöt and tagged , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia