« Takaisin

Varothan huijareita: IT-tuki ei soita sinulle odottamatta!

Viestintävirasto raportoi, että heille on tullut useita yhteydenottoja puhelintukihuijauksista. Maailmalla nämä huijaukset ovat olleet arkipäiväisiä jo pitkään. Olikin vain ajan kysymys, milloin suomalaisetkin käyttäjät ovat kohteena. Näissä huijauksissa on usein takana oikeita yrityksiä ja koulutettuja huijareita.

Huijaukset noudattavat kutakuinkin tällaista kaavaa:

1. Saat puhelun kotimaisesta tai ulkomaisesta numerosta. Soittaja esittäytyy olevansa Microsoftin asiakastuesta (tai esimerkiksi jostain teknologiayrityksestä, jolle MS on ulkoistanut ylläpidon)

2. Soittaja kertoo nähneensä heidän järjestelmistään, että koneessasi on jotain vikaa, tai esimerkiksi haittaohjelma. Älä hämäänny soittajan kertomasta teknisestä hölynpölystä.

3. Seuraavaksi soittaja voi pyytää sinulta maksua koneesi korjausta varten. Joskus soittaja haluaa sinun vain asentavan jonkin ohjelman koneellesi, millä vika korjataan tai hän pyytää sinua vierailemaan jollain weppisivulla. Tavoitteena on, että saat koneellesi haittaohjelman, jolla koneesi tietoja varastetaan tai sen resursseja käytetään väärin / kone kaapataan.

Lyhyesti:

  • Älä luota tuntemattomiin soittajiin.
  • Älä anna tuntemattomille soittajille henkilö- tai pankkitietojasi.
  • Älä asenna tuntemattomien soittajien pyynnöstä ohjelmia.
  • Älä päästä tuntemattomia käyttämään konettasi millään etähallintaohjelmilla.

Lisätietoja:

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa henkilöstölle, Oamk , Ohjeet & tiedotteet, opiskelijoille, TIEDOTE and tagged , , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia