« Takaisin

Oamkin VDI-ympäristön kotikäyttö

Huom! Kun käytät virtuaalikonetta, talleta siellä tekemäsi työt pilveen tai esim. ulkoiselle kovalevylle: Jos tallennat tiedostot virtuaalikoneelle, ne katoavat silloin kun suljet virtuaalikoneen.


VDI on lyhenne sanoista Virtual Desktop Infrastructure. VDI-ympäristössä (virtuaali-)työasema sijaitsee palvelimella konesalissa ja sinun päätelaitteellesi (työasema, tabletti, älypuhelin tms.) välitetään vain ”näytön kuva”.

Huom. Jos sinulla on käytössä MacOS, lataa esim. Microsoft Remote Desktop päästäksesi käyttämään virtuaalikonetta.

Tämä ohje on Windows-käyttäjille:

 1. Avaa selain
 2. Mene osoitteeseen https://vdi.oamk.fi
 3. Kirjaudu palveluun Oamkin käyttäjätunnuksellasi ja sen salasanalla (kk\username + password).
  Oamk VDI Resources -kirjautumisikkunassa on kaksi kenttää; Domain\usernameja password. Niiden alla on turvallisuusvaroitus: By logging in to this web page, you confirm that this computer complies with your organization's security policy. Varoituksen alapuolella näkyy Sign in -nappi.
 4. Valitse ”Sign in”
 5. Valitse mihin sinulle näkyvistä hakemistoista haluat ottaa yhteyden.
  Oamk VDI Resources -ikkunan RemoteApp and Desktops -listauksessa on valittavana viisi vaihtoehtoa: Kone Pool, LUOVA Pool, LVT Pool, MASTER Pool ja TY-01 Pool.
 6. Koneellesi latautuu RPD-tiedosto, avaa se (esim. Chromessa se on avattavissa selainikkunan alariviltä)
  Chromessa näkyvän ladatun tiedoston nimi alkaa cpub ja päättyy .rdp.
 7. Salli kaikki tarvittavat resurssit etäyhteydelle ja valitse lopuksi yhdistä (Connect).
  (Huom. Nykytoteutuksen teknisten rajoitusten vuoksi, sinun pitää hyvien tietoturvakäytänteiden vastaisesti ohittaa varoitus siitä, ettei etäyhteyden julkaisijaa pystytä tunnistamaan. Tämä ongelma on valitettava, mutta se tulee poistumaan vasta sitten, kun VDI-ratkaisu seuraavan kerran uusitaan.)
  Remote desktop connection -ikkunan alussa on varoitus, jossa sanotaan, että 'the publisher of this remote connection can't be identified. Do you want to connect anyway?' Sen alapuolella lukee, että 'This remote connection could harm your local or remote computer. Do not connect unless you know where this connection came from you have used it before.' Sitten kerrotaan, että Publisher: unknown publisher; Type: Remote Desktop Connection; Remote compurer: VDIRDP01.KK.LAN; Gateway server: vdi.oamk.fi. Details-kohta on avattu, ja seuraavissa kohdissa on rastit: Drives, Other supported PnP devices, Clipboard ja Printers. Näkymän lopussa on kaksi nappia, Connect ja Cancel.
 8. Sinun pitää nyt antaa salasana uudestaan.
  Enter your credentials -popup-ikkunassa lukee 'Type your user name and password to connect to vdirdo01.kk.lan.' Nimi näytetään valmiiksi ja sen alapuolella on salasanakenttä. Alareunassa on OK- ja Cancel-napit.
 9. Odota, että VDI avataan.
  Popu-ikkunassa lukee 'Connecting to VDIRDP01.KK.LAN. (Loading the virtual machine.)' Lataamisen voisi keskeyttää Cancel-napista.
 10. Istunnon lopuksi, kirjaudu ulos etäistunnosta: Valitse ”Log off”. (Uloskirjautuminen tapahtuu myös automaattisesti 15 minuutin kuluttua, jos et käytä VDI:tä.)
  Windowsin Start-valikosta löytyy mm. Log off -nappi.

 

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa [:fi]saavutettava ohje[:en]accessible guideline[:], English version available, henkilöstölle, laitteet, OHJE, Ohjeet & tiedotteet, ohjelmistot, opiskelijoille, verkkoyhteydet and tagged , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia