« Takaisin

Moodle: Youtube-videon lisääminen linkkinä sivulle upottamisen sijaan

HUOM! Älä käytä tätä ohjetta, jos kurssialustallasi on jo olemassa upotettuja Youtube-videoita; se saattaa aiheuttaa ongelmia (tekstiasettelut kurssilla saattavat särkyä). Varmuuden vuoksi kannattaa muuttaa asetukset jo heti kun alat rakentaa kurssialuetta. Toinen vaihtoehto olisi ottaa kurssialueesta varmuuskopio ennen muutosta, jolloin kurssi on helposti palautettavissa muutosta edeltävään tilanteeseen.

Vaihtoehtoisesti voit ratkaista tilanteen niinkin, että annat asetusten olla sellaisenaan, ja lisäät kaikki Youtube-videolinkit käyttäen verkkolinkki-aineistotyyppiä, sillä se avaa aina linkin uuteen ikkunaan.


Moodlen HTML-editori upottaa oletuksena linkitetyn Youtube-videon suoraan sivulle. Jos haluat, että videota ei näytetä suoraan Moodlessa (=upotettuna osaksi Moodle-näkymää) vaan se näytetään sivulla pelkkänä linkkinä, tee näin:

1) Mene Kurssin ylläpitoon ja valitse Suodattimet. Valitse sitten pudotusvalikoista kohteiden Multimediapluginit ja oEmbed-suodatin arvoksi Pois käytöstä.

moodle_exbed3

moodle_exbed4

Tämä muuttaa oletusarvoksi ”pois käytöstä” kaikkiin kohteisiin. Tarvittaessa voit kytkeä asetuksen takaisin päälle johonkin tiettyyn haluamaasi objektiin, kun valitset ko. objektin asetuksista Suodattimet ja valitset sitten pudotusvalikoista kohteiden Multimediapluginit ja oEmbed-suodatin arvoksi Käytössä.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa henkilöstölle, Oamk , OHJE, Ohjeet & tiedotteet, oppimisympäristöt and tagged , , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia