« Takaisin

Opettajan ohje: lukuoikeuksien rajaus Moodlessa ryhmän mukaan

Voit rajata osion, tiedoston tai aktiviteetin näkymään vain osalle kurssialueen jäsenistä. Yksinkertaisinta tämä on ryhmien avulla. Jotta rajaus ryhmän perusteella olisi tehtävissä, ryhmät pitää tietty olla valmiiksi olemassa, eli luothan tarvittaessa ryhmät ensin. (Ks. Ryhmien luominen ryhmäavainten avulla ja käyttäjien hallinta)

Näin rajaat osion niin, että se näkyy vain yhdelle ryhmälle:

 1. Avaa ensin se osio (topic), jonka näkyvyyttä haluat rajata ja avaa se muokkaustilaan Muokkaa aihetta / Edit Section -ikonista (kuva 1)

  Kuva 1

 2. valitse sitten Rajoita pääsy / Restrict access ja paina Lisää rajoitus / Add restriction -painiketta

  Kuva 2

 3. Valitse Ryhmä/Group

  Kuva 3

 4. Valitse ryhmä alasvetovalikosta (edellyttäen, että ryhmät ovat olemassa, ks. kuva 4). Huomaa, että voit muuttaa myös rajauksen määrettä joka on oletuksena täytyy/must, valitsemalla ei saa / must not tekisi valinnasta käänteisen, eli osio näytettäisiin kaikille muille paitsi valitulle ryhmälle!)
  Älä paina Lisää rajoitus… / Add restriction.. painiketta, ellet halua lisätä lisää rajauksia, vaan paina lopuksi sivun alareunassa olevaa Tallenna muutokset / Save changes -painiketta.

  Kuva 4

 5. Nyt olet tehnyt rajauksen ja erotat rajatun osion siitä, että osiolistauksessa sen alla lukee Ehdollinen/Conditional ja avaamalla osion näet tarkemmin, että keitä rajaus koskee (ks. kuva 5).

  Kuva 5

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa henkilöstölle, Oamk , OHJE, Ohjeet & tiedotteet, ohjelmistot, oppimisympäristöt and tagged , , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia