« Takaisin

Oamkin verkko-oppimisympäristöt

Nämä ohjeet on tarkoitettu sekä henkilöstölle että opiskelijoille.

  1. Moodle
  2. Oiva

1. Moodle

Moodle on Oamkin tarjoama verkko-oppimisympäristö. Moodle vaatii kirjautumisen ja sen kirjautumissivu on osoitteessa https://moodle.oamk.fi/.

1.1 Kirjautuminen Oamkin Moodleen

Kirjautuminen tapahtuu Oamkin tunnuksilla (kirjautuessa annetaan pelkkä käyttäjätunnus, ei koko sähköpostiosoitetta). Ulkopuolisille tehdään tarvittaessa erillisiä tunnuksia; tällöin tunnus on henkilön sähköpostiosoite kokonaisuudessaan. Oamkilaisille tunnukset luodaan automaattisesti.

1.2 Kurssialuepyynnöt

Moodlessa opintojakson verkkototeutus tehdään opintojakson omalle kurssialueelle. Henkilöstö voi pyytää kurssialueet suoraan Moodlessa olevan kurssipyyntötoiminnon kautta.

Kurssialuepyynnössä tarvitaan opintojakson nimi, joka sinun tulisi antaa muodossa KOODI Opintojakson nimi (ryhmä, jos on) sekä toteutuksen tunnus (lyhytnimi annetaan muodossa KOODI-toteutus). Lisäksi tarvitaan Moodlen kurssikategoria, joka on muotoa osasto/lukukausi, eli esim.
Opintojakson nimi: K1047IB Human Resource Management
Opintojakson lyhytnimi: K1047IB-3001

Kategoria: Liiketalous/2017-2018

Opintojakson toteutuksen tunnusta tarvitaan opintojakson uniikkia lyhytnimeä varten. (Moodlessahan voi olla tismalleen samannimisiä kurssialueita eri kategorioissa, mutta lyhytnimet ovat aina uniikkeja; lyhytnimi näkyy mm. kurssialueelle automaattisesti luotavan Sharepoint-kansion nimessä sekä kurssialueen murupolussa. Näet toteutuksen tunnuksen Pepissä, kun olet julkaissut totetussuunnitelman.)

Kun olet saanut itsellesi uuden, tyhjän kurssialueen, tee alkutoimenpiteet erillisen ohjeen mukaan.

1.3 Oamkilaisten tunnukset Moodlessa ja opiskelijoiden lisääminen opintojakson kurssialueelle

Kaikille oamkilaisille luodaan automaattisesti tunnus Moodleen, eikä siitä lähde käyttäjille erillistä viestiä: he voivat kirjautua palveluun Oamkin tunnuksella ja salasanalla edellyttäen, että he ovat läsnäolevia opiskelijoita tai henkilökuntaan kuuluvia, joilla on voimassa oleva työsuhde Oamkiin.

Opiskelijoiden lisääminen kurssialueelle on mahdollista muutamallakin eri tavalla; lue ohje opiskelijoiden lisäämisestä kurssialueelle.

1.4 Tunnukset Oamkin ulkopuolisille käyttäjille

Oamkin henkilökuntaan kuuluva voi tilata tunnuksia Oamkin ulkopuolisille käyttäjille erikseen helpdeskistä. Tällöin tarvitaan seuraavat tiedot:
1) Henkilön nimi,
2) sähköpostiosoite,
3) organisaatio (jos on) sekä
4) tieto siitä, kauanko tunnusta tarvitaan (= milloin tunnuksen saa poistaa)
HUOM! Moodlen käyttökielenä on oletusarvoisesti suomi, joten muistathan mainita erikseen, jos kielen pitäisi olla englanti!

Erikseen tilattu tunnus on sama, kuin käyttäjän ilmoittama sähköpostiosoite. Käyttäjä saa Moodlen generoiman salasanan sähköpostiinsa ja hänen on ensimmäisen kirjautumiskerran yhteydessä vaihdettava salasana.

Jos lisättäviä käyttäjiä on useita, kerää nimet tähän Exceliin (username kenttään tulee sähköpostiosoite): Excel-tiedosto käyttäjien tuomiseen Moodleen.

1.5 Lisätietoja

Kurssialusta- ja tunnusasioissa sekä teknisissä ongelmissa voit ottaa yhteyttä Moodlen ylläpitoon helpdeskin kautta.


2. Oiva

Oiva on Oamkin opiskelijaintra. Oivasta vastaa Viestintäpalvelut.

Sekä opiskelijat että henkilöstö pääsee kirjautumaan Oivaan osoitteessa https://oiva.oamk.fi/ Oamkin tunnuksellaan.

Opiskelija näkee Oivassa kaikki ne opintojaksot, joille on ilmoittautunut.

Opettaja näkee Oivassa ne opintojaksot, joilla opettaa.

Opettaja merkitsee Oivassa opintojakson tietoihin, jos opintojakso tai sen osa toteutetaan Moodlessa.

Jos opintojaksosi ei jostain syystä näy Oivassa, olethan yhteydessä helpdeskiin.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa henkilöstölle, Oamk , OHJE, Ohjeet & tiedotteet, opiskelijoille, oppimisympäristöt, TIEDOTE and tagged , , , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia