« Takaisin

Opettajan ohje: Kuinka siirrät ZIP-paketin sisällön Moodleen?

Oamk on luopunut Optimasta kokonaan vuoden 2017 lopussa. Moodle säilyy Oamkissa edelleen ja tässä ohjeessa neuvomme, miten saat halutessasi siirrettyä tiedostosi ja niiden hakemistorakenteen Optimasta Moodleen, kun olet ottanut 2017 aikana itsellesi ZIP-paketin Optima-työtilasi sisällöstä. (Huomaa, että ainoastaan hakemistorakenne ja tiedostot ovat mukana ZIP-paketeissa! Suurin osa Optiman omista objekteista eli esim. palautuslaatikot sisältöineen, koosteobjektit ja tentit eivät ole mukana)

Kaikki Optimassa olleet videot ovat tallessa. Saadaksesi ne itsellesi, kirjaudu Heimoon ja mene sitten osoitteesee https://heimo.oamk.fi/tietohallinto_heimo/optimamedia/ – näet sitten luettelon omista videoistasi ja voit ladata ne koneellesi. Jos videot ovat Flash-videoita (flv), ne tulisi konvertoida (=muuttaa) esim. mp4-muotoon esim. VLC-playerissa (se on kaikkien saatavilla ilmaiseksi ja valmiiksi asennettuna Oamkin ylläpitämille Windows-koneille). Ole yhteydessä IT-palveluihin, jos tarvitset apua!
Ks. tarvittaessa eKampuksen tekemä YouTube-video flv-tiedoston muuttamisesta mp4-tiedostoksi VLC-playerin avulla

1. Kun sinulla on ZIP-paketti, voit tuoda ja purkaa koko paketin suoraan Moodleen seuraavasti:

2. Kirjaudu Moodlessa (https://moodle.oamk.fi) alustalle, jonne haluat materiaalit siirtää
3. Raahaa ja pudota tallentamasi zip.tiedosto Moodlen kohtaan “Pudota liitetiedostot, tai selaa” (voit siis myös klikata em. kohtaa ja valita tiedoston selaamalla)


4. Valitse avautuvasta ikkunasta vaihtoehto “Pura tiedostot ja luo kansio”, jolloin Moodleen luodaan tiedoston nimen mukainen kansio ja materiaalit lisätään sinne. Voit myöhemmin muuttaa kansion nimeä, siirtää sen toiseen paikkaan tai lisätä/poistaa sieltä tiedostoja.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa henkilöstölle, Oamk , OHJE, Ohjeet & tiedotteet, oppimisympäristöt, TIEDOTE and tagged , , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia