« Takaisin

Oamkin opiskelijoiden käyttäjätunnukset ja sähköpostiosoitteet

Käyttäjätunnus

Oamkin sähköisten palveluiden käyttöä varten tarvitaan henkilökohtainen käyttäjätunnus. Kaikki Oamkin opiskelijat saavat tunnuksen koneelle students.oamk.fi.

Opiskelijoiden sähköpostiosoitteet ja kotisvujen osoitteet

Käyttäjätunnus on julkinen, enintään 8-merkkinen tunnus, joka näkyy sähköpostiosoitteessa ennen @-merkkiä. Oamkin opiskelijoiden sähköpostiosoitteet ovat muotoa ktunnus@students.oamk.fi. Posti kulkee myös osoitteella, joka on muodossa etunimi.x.sukunimi@students.oamk.fi (missä x on toisen nimen 1. kirjain).

Oamkin opiskelijat voivat halutessaan tehdä (käyttöoikeusehtoja noudattavat) kotisivut Oamkin palvelimelle. Oamkin opiskelijoiden kotisivujen osoitteet ovat muotoa
http://www.students.oamk.fi/~ktunnus/ (missä ktunnus = käyttäjätunnus)


Kuvitteellinen esimerkki:

Ville Väinö Korhonen (Tekniikan yksikön opiskelija, aloittanut opintonsa 2013)
toimivat sähköpostiosoitteet olisivat t3kovi00@students.oamk.fi ja Ville.V.Korhonen@students.oamk.fi.

Käyttäjätunnus olisi tässä tapauksessa t3kovi00.
Huom! Käyttäjätunnusta EI vaihdeta, ellei automaattisen muodostamisen tulos satu tarkoittamaan jotakin negatiivista (esim. kirosana).

Jos esimerkin Ville tekisi kotisivut Oamkin palvelimelle, hänen kotisivunsa osoite olisi http://www.students.oamk.fi/~t3kovi00/


Käyttäjätunnuksen muodostuminen

Käyttäjätunnus muodostetaan automaattisesti. Tunnuksessa on kaikkiaan kahdeksan merkkiä: Kaksi ensimmäistä merkkiä kertovat yksikön (esim. t = tekniikan yksikkö) ja aloitusvuoden (3 = 2013), seuraavat kaksi merkkiä ovat sukunimen kaksi ensimmäistä kirjainta, jota seuraavat etunimen kaksi ensimmäistä kirjainta ja lopuksi tulee juokseva numero (00 – 99). Jos tunnusten alkuosa (6 ensimmäistä merkkiä) on joissakin tunnuksissa sama, erotetaan tunnukset tämän numeron avulla. Jos nimessä sattuu olemaan å-, ä- tai ö-kirjaimia, ne muutetaan a- tai o-kirjaimiksi. (Aiempina vuosina käyttäjätunnuksen generoimisessa on käytetty erilaisia tapoja, mutta nyt on käytössä tämä tapa.)


Käyttäjätunnuksen voimassaolo

Tunnuksen voimassaolo on sidottu läsnäoloilmoittautumiseen: Jos ilmoittaudut läsnäolevaksi syyslukukaudella, tunnuksesi on voimassa kevätlukukauden loppuun. Jos ilmoittaudut kevätlukukaudella, tunnuksesi on voimassa vuoden loppuun. Läsnäolon päättymisen, eli valmistumisen (tai opintojen lopettamisen, väliaikaisen keskeyttämisen tai ilmoittautumatta jättämämisen) jälkeen tunnuksesi on voimassa vielä 120 vrk.

Muistathan siirtää tärkeät tiedostosi itsellesi hyvissä ajoin talteen, sillä heti kun students‐tunnuksesi lakkaa toimimasta, et enää pääse kiinni Oamkin sähköpostiisi, hakemistoosi, pilvitallennustiloihisi etkä verkko‐opiskeluympäristöihin.

Ota talteen:


Kun rekisteröidyt sellaisiin netin palveluihin, joissa rekisteröitymisen yhteydessä vaaditaan sähköpostiosoitetta, sinun tulee käyttää jotain muuta sähköpostiosoitetta kuin Oamkin osoitetta. Näin vähennät mahdollisen roskapostin saamista opiskeluosoitteeseesi.
Muista myös, että käyttöoikeusehtojen myötä olet sitoutunut siihen, ettet käytä Oamkin palveluissa käyttämääsi käyttäjätunnus-salasana-yhdistelmää muissa, Oamkin palveluiden ulkopuolisissa palveluissa.

[Kaikki käyttäjätunnuksiin ja salasanoihin liittyvät ohjeet]

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa Ohjeet & tiedotteet, opiskelijoille, TIEDOTE and tagged , , , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia