« Takaisin

AC: Testaa laitteistosi toimivuus ennen AC-istuntoa

AC mobiililaitteilla

Jos käytät AC:ta mobiililaitteella, tarvitset erillisen sovelluksen sitä varten, ks. https://wiki.eduuni.fi/display/funettiimi/Adobe+Connect+mobiililaitteilla


AC tietokoneen selaimella

Erityisesti opettajan ja niiden osallistujien, joiden tarkoituksena on puhua ja/tai jakaa näyttönsä session aikana, kannattaisi tehdä seuraavat testit ennen jokaista AC-istuntoa, jotta kaikki sujuisi mahdollisimman sujuvasti. Ei siis riitä, että olet tehnyt testin vaikka eilen, jos olet säätänyt ääniasetuksia välissä.

Jotta AC toimisi oikein, käy seuraavassa osoitteessa tekemässä testi: https://connect.funet.fi/common/help/en/support/meeting_test.htm ja tarvittaessa, toimi ohjeen mukaan.

 1. Flash-pluginia tarvitaan.
 2. Yhteys Adobe Connectiin on oltava kunnossa.
 3. Yhteysnopeutesi on oltava riittävä: tämä on erityisen tärkeää istunnon tallentajan laitteella, jolla tallenne tehdään. (Eli esim. muiden perheenjäsenten ei kannattaisi samaan aikaa katsoa vaikkapa elokuvia netin suoratoistopalveluissa tai pelata verkkopelejä, jos he käyttävät samaa verkkoyhteyttä kanssasi.)
 4. Lisäosa on suositeltava kaikille osallistujille, jotka ovat äänessä verkkokokouksessa. Lisäosa on pakollinen kaikille näytön jakaville osallistujille.

Äänten toimivuuden vuoksi, koneesi ääniasetukset ja kuuloke/kaiuttimet + mikrofoni pitää olla kunnossa. Näiden toimivuuden testaat AC:ssa, erillisen Audio Setup Wizardin avulla seuraavasti, mielellään ennen jokaista kokousta: 

 1. AC-huoneessa ollessasi, valitse Meeting vasemmasta yläkulmasta.
 2. Valitse Audio Setup Wizard.
 3. Jos Adobe Flash Player pyytää lupaa kameran ja mikrofonin käynnistämiselle, salli se valitsemalla Allow
 4. Audio Setup Wizard avautuu, valitse siinä Next aloittaaksesi testin.
 5. Klikkaa Play Sound -painiketta ja kuulet testimusiikin sillä voimakkuudella, jolla äänentoisto koneellasi parhaillaan on. Jos voimakkuutta pitää säätää, teen se ja paina Play Sound -painiketta tarvittaessa uudelleen. Kun äänentaso on sopiva, paina Next.
 6. Valitse alasvetovalikosta käyttämäsi mikrofoni. Paina Next.
 7. Paina Record-painiketta ja puhu mikrofoniin. (Mikrofoni kannattaa aina pitää aika lähellä suuta.)
  • Jos Adobe Flash Player pyytää lupaa kameran ja mikrofonin käynnistämiselle, salli se valitsemalla Allow.
  • Kun olet valmis, paina Play Recording -painiketta, jolloin kuulet tallentamasi puheen. Paina Next.
 8. Seuraavassa vaiheessa paina Test Silence -painiketta, jolloin AC pyrkii tunnistamaan mikrofonisi kautta kuuluvan tavanomaisen taustahälyn. Paina Next ja näet hiljaisuustason; tavanomaoinen taso on yleensä luokkaa -10.
 9. Lopeta testi painamalla Finish.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, henkilöstölle, Oamk , OHJE, Ohjeet & tiedotteet, ohjelmistot, opiskelijoille, oppimisympäristöt and tagged , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia