« Takaisin

Adobe Connect (AC): Testaa laitteistosi toimivuus ennen AC-istuntoa

Adobe Connect mobiililaitteilla

Jos käytät AC:ta mobiililaitteella, tarvitset erillisen sovelluksen sitä varten, ks. Funetin (palveluntarjoajan) ohje mobiililaitteille

Adobe Connect löytyy sovelluskaupoista niin i-laitteille kuin Androidillekin.


Erityisesti opettajan ja niiden osallistujien, joiden tarkoituksena on puhua ja/tai jakaa näyttönsä session aikana, kannattaisi tehdä molemmat tällä sivulla esitellyt testit ennen jokaista AC-istuntoa, jotta kaikki sujuisi mahdollisimman sujuvasti. Ei siis riitä, että olet tehnyt testin vaikka eilen, jos olet säätänyt ääniasetuksia välissä.

Kaikilla AC-istuntoon osallistuvilla pitäisi olla erillinen Adobe Connect -sovellus asennettuna ennen Adobe Connect -kokoukseen liittymistä. (Jos et käytä erillistä Adobe Connect sovellusta, tarvitset Flash-lisäosan selaimeesi, ja sitä emme enää suosittele.) Etenkin webinaareissa, joissa on monta osallistujaa, äänen laatu on Adobe Connect -sovelluksen kautta paljon parempi kuin suoraan selaimessa ilman erillistä sovellusta.

Adobe Connect -sovelluksen asennus

Voit asentaa lisäosan vaikka ennen kokoustakin, vaikka nyt heti kun tätä ohjetta luet:
– Windows:  http://www.adobe.com/go/Connectsetup
– Mac: http://www.adobe.com/go/ConnectSetupMac

Tee näin:

 • Lataa tiedosto koneelle
 • Avaa ladattu tiedosto
 • Asenna sovellus. Salli pikakuvake työpöydälle, jos haluat jatkossa avata AC:n sen kautta.

1. Tarkista Adobe Connect yhteyden toimivuus ja verkkoyhteytesi riittävyys

Jotta AC toimisi oikein, käy tekemässä Adobe Connectin yhteyden ja verkkoyhteyden riittävyyttä mittaava testi: https://connect.funet.fi/common/help/en/support/meeting_test.htm.   Paina sitten Run Diagnostic Test -nappia tuolla testisivulla. Jos koneesi läpäisee testin, saat tiedon siitä, että yhteys on kunnossa ja verkkoyhteytesi nopeus on riittävä:

Testissä katsotaan, että yhteytesi toimii ja verkkoyhteytesi on riittävä.

 1. Yhteys Adobe Connectiin on oltava kunnossa.
 2. Yhteysnopeutesi on oltava riittävä: tämä on erityisen tärkeää istunnon host- ja presenter-rooleissa toimivien laitteella. (Eli esim. muiden perheenjäsenten ei kannattaisi samaan aikaa katsoa vaikkapa elokuvia netin suoratoistopalveluissa tai pelata verkkopelejä, jos he käyttävät samaa verkkoyhteyttä kanssasi.)

2. Ääniasetusten testaaminen Adobe Connect -istunnon alussa

Äänten toimivuuden vuoksi, koneesi ääniasetukset ja kuuloke/kaiuttimet + mikrofoni pitää olla kunnossa. Näiden toimivuuden testaat AC:ssa, erillisen Audio Setup Wizardin avulla seuraavasti, mielellään ennen jokaista kokousta: 

 1. AC-huoneessa ollessasi, valitse Meeting vasemmasta yläkulmasta.
 2. Valitse Audio Setup Wizard.
 3. Jos Adobe Flash Player pyytää lupaa kameran ja mikrofonin käynnistämiselle, salli se valitsemalla Allow
 4. Audio Setup Wizard avautuu, valitse siinä Next aloittaaksesi testin.
 5. Klikkaa Play Sound -painiketta ja kuulet testimusiikin sillä voimakkuudella, jolla äänentoisto koneellasi parhaillaan on. Jos voimakkuutta pitää säätää, teen se ja paina Play Sound -painiketta tarvittaessa uudelleen. Kun äänentaso on sopiva, paina Next.
 6. Valitse alasvetovalikosta käyttämäsi mikrofoni. Paina Next.
 7. Paina Record-painiketta ja puhu mikrofoniin. (Mikrofoni kannattaa aina pitää aika lähellä suuta.)
  • Jos Adobe Flash Player pyytää lupaa kameran ja mikrofonin käynnistämiselle, salli se valitsemalla Allow.
  • Kun olet valmis, paina Play Recording -painiketta, jolloin kuulet tallentamasi puheen. Paina Next.
 8. Seuraavassa vaiheessa paina Test Silence -painiketta, jolloin AC pyrkii tunnistamaan mikrofonisi kautta kuuluvan tavanomaisen taustahälyn. Paina Next ja näet hiljaisuustason; tavanomaoinen taso on yleensä luokkaa -10.
 9. Lopeta testi painamalla Finish.

Huom! Jos äänet eivät toimi AC:ssa ollenkaan, kokeile ihan ensin käynnistää kone uudelleen, se saattaa auttaa.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, henkilöstölle, Oamk , OHJE, Ohjeet & tiedotteet, ohjelmistot, opiskelijoille, oppimisympäristöt and tagged , , , , , , , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia