« Takaisin

Näin kirjaudut Haka-kirjautumista käyttäviin palveluihin

Jos näet Haka-verkostoon kuuluvan organisaation (=esim. suomalaiset korkeakoulut) tarjoamassa verkkopalvelussa yhtenä vaihtoehtoisena kirjautumistapana Haka-kirjautumisen, se tarkoittaa, että voit kirjautua palveluun Oamkin käyttäjätunnuksellasi. Toimi silloin seuraavasti:

1) Klikkaa palvelussa näkyvää Haka-login-logoa, alla näet kuvat uudesta ja vanhasta logosta:

Haka-login (uusi logo)

Kuva 1: Uusi logo

Haka login (vanha login)

Kuva 2: Vanha logo

2) Seuraavaksi sinulle avautuu Haka-kirjautumisen organisaation valinta -sivu (ks. kuva 3).
Valitse alasvetovalikosta Oulun ammattikorkeakoulu / Oulu University of Applied Sciences

Kuva 3: Organisaation valinta

3) Sinulle avautuu nyt Oamkin oma kirjautumissivu.
Tarkista, että sivun osoite alkaa https://idp.oamk.fi/idp/ ja että sivusto on selaimesi mukaan turvallinen. (ks. kuva 4)

Kuva 4: Tässä on oikealla tavalla alkava osoite Chrome-selaimen osoiterivillä ja selain kertoo, että sivusto on turvallinen (secure). Eri selaimissa tämä näytetään hieman eri tavoin, eli otathan selvää miltä sen pitäisi näyttää sinun käyttämässäsi selaimessa!

4) Kirjaudu palveluun omalla Oamkin tunnuksellasi (ks. kuva 5). Oamkin opiskelijana sähköpostiosoitteesi on muotoa ktunnus@students.oamk.fi, josta siis kirjoitat pelkän ktunnus-osan Username-kenttään. (Tähän ei siis tule koko sähköpostiosoitettasi kuten esim. Microsoftin 365-pilvipalveluun kirjautuessasi.)

Kuva 5: Oamkin oma kirjautuminen

5) Seuraavassa näkymässä (ks. kuva 6) näet, mitä tietojasi Hakan kautta välitetään Oamkin järjestelmästä ko. palveluun (mitä tietoja halutaan siirtää, riippuu palvelusta): Tiedot välitetään vasta kun painat Confirm/vahvista-painiketta. (Huomaa, että seuraavalla kerralla kun kirjaudut samaan palveluun tämän vaihe ohitetaan, elleivät siirrettävät tiedot ole muuttuneet, tai et laittanut Oamkin kirjautumisnäkymässä ruksia kohtaan ”Clear prior granting of permission…”.)

[Digital ID Card, Surname, Principal name, Preferred given name, Affiliation(s), E-mail, Telephone number]

Kuva 6. Painamalla Confirm-painiketta hyväksyt, että Haka välittää näytetyt tiedot palveluntarjoajalle. Tässä esimerkkikuvassa on kyse henkilöstön tunnuksesta, ja tässä tapauksessa siirretään henkilön kutsumanimi, sukunimi, rooli Oamkissa (=työntekijä), sähköposti ja puhelinnumero.

6) Tämän jälkeen siirryt palveluun. Joissakin palveluissa saattaa tämän vaiheen jälkeen vielä tulla erikseen käyttöehtojen hyväksyntä.

« Takaisin

Tämä artikkeli julkaistiin kategorioissa English version available, henkilöstölle, Oamk , OHJE, Ohjeet & tiedotteet, opiskelijoille and tagged , . Lisää permalink suosikkeihisi. Seuraa tänne tulevia kommentteja RSS-feedin avulla. Jätä kommentti tai trackback: Trackback URL.
Kirjaudu sisälle kommentoidaksesi tätä artikkelia