Opiskelijoille

Tervetuloa IT-palveluiden ohjesivustolle!

Olemme koonneet IT-palveluiden tuottamia ohjeita näille WordPressin päälle rakennetuille sivuille. Löydät Oamkin opiskelijoille suunnatut ohjeet blogivirrasta julkaisuajankohdan mukaan järjestettynä. Etusivulla on myös haku. Tältä sivulta löydät Oamkin opiskelijoita koskevat ohjeet aihealueittain järjestettynä.

Ohjeita

Tarkoituksena on, että ongelmatilanteessa katsot ensin, että löydätkö ratkaisun täältä, ennen kuin otat yhteyttä IT-palveluihin.

IT-tuki Oamkissa – lue tämä ennen tukipyynnön lähettämistä!


Yleisohjeet

Yleensä opiskelijat saavat käyttää yksikkönsä mikroluokkia omatoimisesti silloin kun luokassa ei ole opetusta. Mahdollinen iltakäyttö on yksikkökohtaista. Esim. Tekniikan ja Kulttuurin yksikössä iltakäytöstä sovitaan virastomestareiden kanssa. Opiskelijoilla tulisi olla opiskelijakortti mukanaan työskennellessään mikroluokissa sen vuoksi, että voitaisiin tarvittaessa tarkistaa ettei luokissa ole asiattomia henkilöitä.

Opiskelijoiden käytössä on SafeQ-turvatulostus.

WiFi (langaton verkko kampuksilla)


Peppi

Peppi on opiskelun ja opintojen hallintajärjestelmä. Pepissä teet muun muassa läsnäoloilmoittautumiset, tutkit ja muokkaat henkilökohtaista opintosuunnitelmaasi, ilmoittaudut opintojaksototeutuksille, tutkit arvosanojasi ja tulostat opintosuoritusotteesi. Pepissä ylläpidät myös yhteystietojasi. Kampusalueella pääset kirjautumaan Peppiin Oamkin KK-verkosta, muista verkoista käsin, sinun pitää ensin ottaa VPN-yhteys Oamkin verkkoon.


Tietoturva

Vahti-tietoturvajulkaisut (https://www.vahtiohje.fi/ [ulkoinen linkki] )

Vahti tuottaa ja ylläpitää valtiohallinnon järjestelmiin soveltuvaa tietoturvaohjeistusta. Useimmat ohjeet ovat käytettävissä semmoisenaan myös korkeakouluympäristöissä.Käyttäjätunnus ja salasana


Verkkoyhteydet ja selainasetukset


Sähköposti

Outlook


Kotisivut ja tiedostojen säilytys

Huom! IT-palvelut ei ota varmuuskopioita pilvipalveluihin (esim. OneDrive ja Google Drive) tallennetuista tiedostoista. Varmuuskopioitavat datamäärät olisivat yksinkertaisesti liian suuria. Ota itse varmuuskopiot omista tärkeistä tiedostoistasi siltä varalta, että onnistut itse tuhoamaan tiedostoja Onedrivessä/Sharepointissa tai jos joku kiristyshaittaohjelma salaa ne.
  • Verkkolevylinkitys: files.kk.lan-palvelimella olevan kotihakemiston linkittäminen Windowsin resurssienhallinnassa
  • Opiskelijoilla on käytössään rajallinen määrä levytilaa kotihakemistossaan. Käytössä on 500 Mt:n kiintiö eli quota.

Verkko-opetuksen työkaluja


Ohjelmistoja

– Huomaa, että esim. Microsoftin ja Autodeskin tuotteilla ainoastaan ei-kaupallinen opiskelukäyttö on sallittua. 


Sähköinen tenttijärjestelmä Exam


Skype for Business